Pretraga

Zoran Pripuz zbog bespravne gradnje na Murteru završio u istražnom zatvoru

A- A+

Zagrebački poduzetnik Zoran Pripuz, zajedno uz Nedu Livljanić i Darija Filipija, ide u istražni zatvor na mjesec dana. Odlučio je to sudac istrage u Splitu, nakon provođenja USKOK-ove antikorupcijske akcije u Šibeniku i Zagrebu vezane uz bespravnu gradnju na Murteru. Sumnja se da je Pripuz uz pomoć Eduarda Maržića, ljubavnika prvookrivljene Nede Livljanić ishodio dozvolu za ilegalni kamp na Murteru. Istragom je sveukupno obuhvaćeno pet osoba, a svi se sumnjiče za zlouporabu položaja i ovlasti.

Pripuz zid

Pogled na Pripuzov kameni zid i ilegalno sagrađene objekte | Foto: Dea Redžić/Večernji list

Vlasnici ilegalnih kampova na Murteru Zoran Pripuz i Dario Filipi, zajedno uz prvooptuženu voditeljicu Odsjeka za obrtništvo i turizam Upravnog odjela za gospodarstvo, turizam, poljoprivredu, ruralni razvoj i EU fondove Šibensko-kninske županije Nedu Livljanić idu u istražni zatvor na mjesec dana. Rezultat je to USKOK-ove istrage o bespravnoj gradnji na Murteru. Sumnjiče se za počinjenje kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti te poticanje na zlouporabu položaja i ovlasti.

Neda Livljanić osumnjičena je za izdavanje nezakonitih rješenja za kampove poduzetniku Zoranu Pripuzu i Dariju Filipiju. Istragom su obuhvaćeni i Eduard Maržić, svojedobni predsjednik Hrvatske udruge kampova, ranije osumnjičen za protuzakonito izvlačenje novca te Boris Kulušić, lokalni ugostitelj koji se također bavio kampovima.

Izdvojeni članak

Grad u Istri kreće u borbu protiv bespravne gradnje: Napravili platformu za prijavu slučajeva

USKOK sumnja da je Zoran Pripuz podnio zahtjev da mu se za nekretninu u Murteru izda rješenje o odobrenju za pružanje ugostiteljskih usluga u kampu, iako za to nisu bili ispunjeni zakonski uvjeti. Znajući da je Maržić u ljubavnoj vezi s Livljanić, Pripuz je pomoć zatražio od Maržića. Livljanić je u zapisniku lažno navela da Pripuzov kamp ispunjava sve uvjete te je na temelju neobavljenog očevida donijela rješenje kojim se Pripuzu odobrava pružanje ugostiteljskih usluga u kampu. Istina je bila ta da Pripuz nije imao uporabnu dozvolu za kamp, da su se katastarske čestice na kojima je namjeravao ishoditi dozvolu nalazile izvan građevinskog područja te da nije bio vlasnik svih čestica.

Što se tiče ostalih okrivljenika, prema sumnjama USKOK-a, Kulušić i Filipi dogovorili da će Filipi ‘obavljati smještajnu djelatnost u svom kampu’ koristeći se rješenjem za pružanje takvih usluga izdanim na Kulušićevo ime. Potom je Kulušić podnio Upravnom odjelu za gospodarstvo Šibensko-kninske županije zahtjev da mu se za nekretninu u Murteru izda rješenje za obavljanje ugostiteljske djelatnosti, iako za to nisu bili ispunjeni zakonski uvjeti niti je zahtjevu bila priložena sva zakonom propisana dokumentacija, prenosi Telegram.hr.

Izdvojeni članak

Crna Gora ruši rekorde s ilegalnom gradnjom: 100 tisuća bespravno sagrađenih objekata nitko ne dira

Neda Livljanić je zatim, kao i u Pripuzovom slučaju, sačinila zapisnik o očevidu koji nikada nije bio obavljen. Izdala je Kulušiću traženo rješenje na temelju kojeg je Filipi obavljao ugostiteljsku djelatnost u svom kampu, čime je ostvario nepripadnu korist od najmanje 47.625 eura.

Ranije smo pisali o kaznenim prijavama koje je Pripuz dobio za rušenje ilegalnih objekata na Murteru. Više pročitajte ovdje.

Copy link
Powered by Social Snap