Pretraga

Bageri za rušenje ponovno na Čiovu, jedna za drugom nestaju ilegalne vikendice uz more

A- A+

Nakon ljetne stanke na Čiovu je ponovno aktualno rušenje bespravno sagrađenih objekata prema nalogu Državnog inspektorata. Ukupno je na području općine Okrug registrirano 38 bespravno sagrađenih kuća, a veći se dio odnosi na nedovršene objekte na top lokacijama uz more. U ovom krugu rušenja radove su aktivirali mahom sami vlasnici kako bi izbjegli dodatne troškove.

Uklanjanje bespravne gradnje Čiovo

Uklanjanje bespravne gradnje Čiovo | foto: Državni inspektorat

Državni inspektorat je početkom lipnja pokrenuo akciju rušenja kuća na području Okruga na Čiovu te ju je prekinuo za vrijeme turističke sezone. Sada su se bageri vratili, a bespravno izgrađeni objekti nestaju jedan za drugim, na zadovoljstvo lokalne zajednice.

– Po našoj evidenciji, na području općine Okrug ima 38 bespravno izgrađenih objekata, a svi njihovi vlasnici su bili upozoreni prije gradnje da će izgradnja biti bespravna, rekao za Hinu načelnik te općine Ivica Radić.

Izdvojeni članak

Uhićen Zoran Pripuz zbog sumnje u građevinsku malverzaciju na Murteru

Ističe se kako je prostor na kojem su bespravno građene kuće na području Okruga atraktivan, tik uz more. To je za investitore bilo primamljivo te su se oglušili na upozorenja da ondje nije dozvoljena gradnja.

Na području cijele Hrvatske pokrenuto je više od 7.000 postupaka za rušenje bespravnih objekata. Propisi obvezuju investitore da sami uklone bespravno izgrađene objekte, a u protivnom se od njih naplaćuju kazne. Zbog toga se velik broj njih odlučio samostalno srušiti ono što su sagradili.

No, ne i svi. Naime, na području cijele države naplaćeno je gotovo osam milijuna eura kazni, od čega pet milijuna na području četiri priobalne županije, rekao je glavni državni inspektor Andrija Mikulić.

Doznajte ovdje kako se na Čiovu rušila bespravna gradnja u uvali Vruja.

Copy link
Powered by Social Snap