Pretraga

Uhićen Zoran Pripuz zbog sumnje u građevinsku malverzaciju na Murteru

A- A+

Pet osoba uhićeno je u četvrtak na području Zagreba i Šibenika u akciji policije i USKOK-a zbog sumnje u zlouporabu položaja i ovlasti. Prema neslužbenim informacijama među njima je i Zoran Pripuz, kao investitor nezakonito izgrađenog kampa na otoku Murteru. Tu su još i četiri osobe iz turističkog miljea za koje postoji osnovana sumnja u izvođenje nezakonitih radnji.

Pogled na Pripuzov kameni zid i ilegalno sagrađene objekte

Pogled na Pripuzov kameni zid i ilegalno sagrađene objekte | Foto: Jutarnji list screenshot

Od ranog jutra u tijeku je akcija policije i USKOK-a koja je obuhvatila uhićenja na širem području Zagreba i Šibenika zbog sumnje na počinjenje kaznenih djela protiv službene dužnosti. Sve u vezi zlouporabe položaja i ovlasti, izvještava slobodnadalmacija.hr. Uhićenja su navodno vezana uz slučaj bespravne gradnje kampa na Murteru koji se povezivao sa Zoranom Pripuzom.

– Uhićenja i hitne dokazne radnje provodi PNUSKOK u koordinaciji s USKOK-om. Navedene radnje provode se na području Zagreba i Šibensko-kninske županije u odnosu pet osoba za koje se osnovano sumnja da su počinile kaznena djela protiv službene dužnosti. Nakon ispitivanja osumnjičenika USKOK će donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost, objavio je USKOK bez otkivanja identiteta uhićenih.

Izdvojeni članak

Predsjednik uprave HEP-a dobio kaznenu prijavu: Nije uklonio bespravno izgrađen objekt na Hvaru

No, kako neslužbeno doznaje slobodnadalmacija.hr, uhićen je Zoran Pripuz, kao investitor nezakonito izgrađenog kampa na otoku Murteru, Neda Livljanić, bivša službenica u Uredu za turizam, Eduard Maržić, svojedobno predsjednik Hrvatske udruge kampova, Dario Filipi, vlasnik još jednog ilegalnog kampa na Murteru i Boris Kulušić, lokalni ugostitelj i poduzetnik koji se također bavio kampovima.

Također prema još nepotvrđenim informacijama, a na temelju ranije podnesenih kaznenih prijava, istražuje se mogućnost da je bivša županijska službenica primila još uvijek nepoznati iznos mita kako bi izdala nezakonito rješenje. Mito su joj, navodno, u ime investitora predali posrednici koji imaju veze s poslovanjem kampova.

Zbog ilegalno sagrađenih objekata na Murteru Pripuz je već zaradio kaznenu prijavu, detalje pročitajte ovdje.

Copy link
Powered by Social Snap