Pretraga

Slijedeći tjedan počinje obnova prvih objekata u Krapinsko-zagorskoj županiji

A- A+

Ministar Paladina istaknuo je da je u posljednja dva mjeseca ubrzan proces donošenja odluka vezanih uz obnovu. S područja Krapinsko-zagorske županije analizirano je svih 200-tinjak zahtjeva.

Ministar Paladina | MPGI

– Pedeset posto onog što je dosad bilo doneseno, dodatno je odrađeno u posljednja dva mjeseca. Za sve zahtjeve znamo nedostatke, a danas smo dogovorili i sa Županijom i predstavnicima lokalnih samouprava da nam pomognu u toj komunikaciji s građanima kako bi nadopunili zahtjeve sa svim onim što je potrebno”, pojasnio je ministar Paladina. Značajno je dinamizirano i ugovaranje usluga za obnovu, projektiranje i izvođenje radova, rekao je ministar.

Paladina je naglasio da se mijenjaju i javne nabave koje su trenutno pojedinačne, napisali su iz ministarstva.

– Radimo nabave za veći broj objekata. Tako smo, primjerice, u završnoj fazi nabave za više od 120 projektiranja nekonstrukcijske obnove, dodao je.

Izdvojeni članak

U Velikoj Gorici započela obnova: ‘Ovo je 14. gradilište otvoreno u sklopu programa obnove nakon potresa’

Na pitanje kada će ljudi kojima se ruše objekti dočekati izgradnju zamjenskih, Paladina je rekao da za izgradnju zamjenskih kuća, zbog povećanja cijena na tržištu i ograničenja maksimalnih cijena iz programa mjera, dosad nije bilo interesa izvođača.

– Vjerujem da ćemo program mjera izmijeniti do početka srpnja i da ćemo u idućim nabavama za izvođenje zamjenskih kuća imati interes izvođača, rekao je ministar.

Izdvojeni članak

Potres koji je uništio 75 posto Skoplja: Kako je tekla njegova obnova?

V.d. ravnateljica Fonda za obnovu Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske i Zagrebačke županije Snežana Penović izvijestila je da bi u sljedećih mjesec dana trebalo biti gotovo još devet javnih nabava za uklanjanje objekata. U sljedećih 15-tak dana trebalo bi započeti projektiranje za 129 adresa u Krapinsko-zagorskoj županiji, najavila je.

– Uspješno smo proveli javnu nabavu za projektiranje zgrada koje su se prijavile za organiziranu nekonstrukcijsku obnovu i tu smo pred ugovaranjem projektiranja za sve zgrade, odnosno obiteljske kuće koje su na području Krapinsko-zagorske županije, pojasnila je Penović.

Dodaje da je za svih 70 zahtjeva s područja županije koje je Fond zaprimio od Ministarstva, u tijeku rješavanja.

Copy link
Powered by Social Snap