Pretraga

Grad u Istri sufinancira energetsku obnovu obiteljskih kuća

A- A+

Grad Buzet je raspisao poziv prema kojemu kreće u sufinanciranje domaćinstava koja se odluče za energetsku obnovu obiteljskih kuća, a da pritom ispunjavaju sve tražene prohtjeve. Temeljni uvjet za dobivanje subvencije jest kućanstvo na području grada, uz napomenu kako kućanstvo mora biti u osobnom ili u vlasništvu bliske obitelji. Subvencija se, konkretno, odnosi na izradu projektne dokumentacije. Poziv je otvoren do 21. veljače 2022. godine.

Grad Buzet | foto: Pixabay

Glas Istre prenosi, kako se dokumentacija odnosi na dvije mjere:

  • izvješće energetskog certifikatora o provedenom energetskom pregledu i važeći energetski certifikat obiteljske kuće (nepovratna sredstva do 1000 kuna)
  • glavni projekt, ako je provedena mjera izrade propisana zakonom i pravilnikom (nepovratna sredstva do 2000 kuna)

Ako žele ostvariti nepovratna sredstva, podnositelji ne smiju imati dugovanja prema gradu Buzetu, a također će morati priložiti dokaz o prijavi na javni poziv Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost za energetsku obnovu obiteljskih kuća. Prema gradskom proračunu Buzeta, predviđeno je 30.000 kuna za sufinanciranje. Iako će subvencija trajati dok se sredstva ne istroše, Grad Buzet ima pravo povećati osigurana sredstva. Na poziv se javilo već 25 domaćinstava, piše Glas Istre.

Izdvojeni članak

Stiže energetska obnova obiteljskih kuća: Prijave kreću 14. listopada, a možete dobiti 204.000 kuna

‘Cilj nam je početi s energetskom obnovom javnih zgrada’

– Sufinanciranjem troškova izrade projektne dokumentacije u sklopu javnog poziva Fonda, cilj nam je izići u susret građanima koji namjeravaju krenuti u energetsku obnovu svojih obiteljskih kuća, jednako tako cilj nam je početi s energetskom obnovom javnih zgrada. Prije svega onih koje su u vlasništvu državnih institucija kao što ćemo i mi morati pronaći modus i riješiti zgradu u kojoj su smješteni gradska uprava, županijska i državna tijela. Već je dogovorena energetska obnova zgrade Policijske postaje Buzet, a trebat će dogovoriti i energetsku obnovu školske zgrade, izjavio je gradonačelnik Buzeta Damir Kajin.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab
Copy link
Powered by Social Snap