Pretraga

[VIDEO] Treće izdanje Akademije prirodnog graditeljstva: Kako koristiti prirodne materijale

A- A+

Treće izdanje Akademije prirodnog graditeljstva održat će se tokom lipnja, srpnja i rujna 2021. godine.

Foto: Screenshot; ZMAG / Reciklirano imanje

U sklopu ovogodišnje Akademije prirodnog graditeljstva sudionici će učiti čitati nacrte, temeljiti objekte, izrađivati drvene konstrukcije, graditi balama slame i konopljom, izrađivati zemljane žbuke, zelene krovove i krovove od slame, koristiti električne i ručne alate, graditi kamenom i ciglom, bojati prirodnim bojama, graditi učinkovite peći te uređivati okućnice i interijere.

Akademija prirodnog graditeljstva je edukacijski ciklus od 3 modula, koji se odvija od kraja lipnja do početka rujna 2021. na Recikliranom imanju u Vukomeriću, a uključuje 12 predavanja, 12 edukacijskih radnih dana, 7 predavača i 96 sati praktičnog rada. Edukatori su iskusni arhitekti, građevinari, strojari i umjetnici koji djeluju na području održivog/ekološkog graditeljstva.

Izdvojeni članak

Gradi se prvi svjetski ‘grad šuma’ u kojem vozila padaju u drugi plan: Evo kako će izgledati prava ubrana džungla

Nije potrebno specifično predznanje

Prvi modul održat će se od 24. do 27. lipnja 2021., drugi 1. do 4. srpnja, a završni od 1. do 4. rujna 2021. Za kompletan kalendar predavanja i radionica Akademije prirodnog graditeljstva kliknite OVDJE.

Za sudjelovanje u Akademiji prirodnog graditeljstva nije potrebno specifično predznanje ili prethodno iskustvo, ali je obavezno, u sklopu prijavnice, navesti motivaciju za sudjelovanje. Broj polaznika je ograničen na 20.

Akademija prirodnog graditeljstva je cjelogodišnja praktična edukacija za izvođače radova, projektante i graditeljske entuzijaste.

Izdvojeni članak

Solidarne kuće za ljude: Glinska stolarija proizvodi kuće za siguran život stanovnika Banovine

Korištenje lokalnih, prirodnih i recikliranih materijala

Zbog niza kvalitativnih prednosti ljudi se sve češće okreću prirodnim rješenjima u stanovanju. Udruga ZMAG kao Centar znanja za razvoj permakulture i održivo življenje svakodnevno svjedoči o sve većem interesu za gradnju prirodnim materijalima. Trenutno postoji daleko veća potražnja od ponude ovih specifičnih graditeljskih usluga i zato smo odlučili prenijeti naše višegodišnje iskustvo te pokrenuti sustavnu, temeljitu i cjelovitu edukaciju kako bismo povećali i osnažili bazu graditelja, tehnologa, projektanata i izvođača koji bi samostalno djelovali na tržištu.

Prirodno graditeljstvo podrazumijeva korištenje lokalnih, prirodnih i recikliranih materijala čija proizvodnja ima nizak ekološki otisak i ne zahtjeva visoki udio industrijske obrade materijala. Najčešći građevinski materijali su slama, drvo, kamen, zemlja, cigla, konoplja, ovčja vuna i trska. Prirodno graditeljstvo brine o energetskoj učinkovitosti  koristeći obnovljive izvore energije za funkcioniranje građevina naslanjajući se na bogatu graditeljsku tradiciju i suvremene zelene tehnologije.

Više informacija o trećoj Akademiji prirodnog graditeljstva potražite na stranicama ZMAGa.

[VIDEO] Treće izdanje Akademije prirodnog graditeljstva: Kako koristiti prirodne materijale
Share via
Copy link
Powered by Social Snap