Pretraga

DIY influenceri otkrivaju: Ovo su ‘must have’ predmeti za uređenje doma

A- A+

Sve veću popularnost na društvenim mrežama imaju grupe koje okupljaju zaljubljenike u uređenje interijera i ‘sam svoj majistor’ ideja. Iskorištavanje slobodnog vremena za vrijeme lockdowna dodatno je povećalo njihovu popularnost. Stručnjaci za koncept DIY ili ‘napravi sam’ otkrivaju koje alate i predmete svatko tko se upušta u taj proces mora imati.

diy

Sam svoj majstor | foto: Unsplash

Ostvarivanje ‘sam svoj majstor’ projekata nikada nije bilo lakše, a to potvrđuju i linije namještaja prilagođene tom trendu.

Britanski The Independent napisao je savjete najpoznatijih influencera na području uređenja vlastitog doma. Rachel Bell, poznatija po nazivu Rachel and Her Home, objašnjava kako je u procesu uređenja vlastitog doma najvažnije vjerovati tom procesu te shvatiti kako će on možda trajati duže nego što smo predvidjeli, piše The Independent.

– Kada nešto radite sami morate sve istražiti, nacrtati plan, dva ili tri puta provjeriti mjere, i naravno uštedjeti vrijeme kako biste to i napravili, rekla je za Independent Rachel Bell.

gletanje

Sam svoj majstor | foto: Pexels

Savjeti drugih influencera, poput Nadine koja stoji iza Instagram portala Rona Renovation, obuhvaćaju pitanje novca i upoznatosti s tipom radova koji se pripremaju.

– Ako poznajete ljude koji su renovirali pitajte ih pitanja, savjetuje Nadine, te upozorava na izbjegavanje radova na električnim instalacijama ako za to niste stručnjaci.

Instagram influenceri na području ‘sam svoj majstor’ naveli su neke od svojih savjeta, od onih kako napraviti lažne terazzo pločice, do alata kojeg obavezno morate imati u vlastitom domu.

alati sam svoj majstor

Što svaki ‘sam svoj majstor’ mora imati | foto: Pexels

Zeleni zidovi i terazzo pod

Dizajner i stilist Luke Arthur Wells, s istoimenog Instagram profila, za svaki interijer preporučuje vertikalni vrt. Riječ je o jednostavnom, a vrlo efektnom načinu uređenja interijera.

– Težak zadatak je odabrati biljke koje ćete koristiti, kaže za Independent Wells. Važno je pozornost usmjeriti na biljke koje su prilagodljive svim uvjetima i kojima ne treba mnogo sunca, s obzirom na to da će se biljke, smještene jedna pored druge, boriti za svjetlost. Kao dobar odabir navodi tropsku monsteru, prikladnu za svaki interijer.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by LUKE ARTHUR WELLS (@lukearthurwells)

Za sve one koji nisu ljubitelji pločica na svojim zidovima Michaela Shoebridge donosi jednostavan trik kako ih izbjeći. Riječ je o metodi izrade lažnih terrazzo pločica za pod. Kako kaže, riječ je o jeftinom i izdrživom rješenju, a sve što morate je pobrinuti se da su pločice na koje nanosite boju čiste i suhe. Dok je satenska boja još uvijek svježa, nanesite na nju sloj mrvica drugih boja za potpuni terrazzo efekt, objašnjava Michaela.

Izdvojeni članak

Dosadno predsoblje pretvoreno u mističnu priču: Rabljeni predmeti i akrilna boja glavni su alat ovog osebujnog para

Alati koje svaki DIY majstor mora imati

Osim brojnih ideja kako unaprijediti vlastiti dom, ‘sam svoj majstor’ mora imati i odgovarajući alat kako bi plan prešao u djelo. Rachel Bell preporučuje kutiju s osnovnim alatom, među kojim se nalaze odvijači, čekić, libela te ključevi i kliješta. Uz njih obavezne su i ljestve.

– One će biti ključne neovisno o tome skidate li zidne tapete, bojate li ili mjerite vaše zidove, a bit će i dugoročno korisne, objašnjava Rachel te dodaje kako se ne smije zaboraviti proces nakon renovacije, čišćenje, za koje je također potrebni kvalitetni kućanski aparati.

alat

Alat za kućne popravke | foto: Pexels

 

Copy link
Powered by Social Snap