Pretraga

Evo zašto su Hrvati oduševljeni kamenom i mramorom bosansko – hercegovačke tvrtke Modra Stijena

A- A+

Jeste li znali da slavni hrvatski rukometaš Domagoj Duvnjak u svom domu posjeduje kamin iz Modre Stijene? Modra Stijena tvrtka je sa sjedištem u Širokom Brijegu koja nudi bogat izbor keramičkih pločica renomiranih svjetskih proizvođača, kao i bogat program kvalitetnih kamina i peći, koji osim izgledom oduševljavaju i svojom energetskom učinkovitošću. Uz to su prepoznatljivi po tradiciji rezanja i oblikovanja kamena, kao i po velikom izboru mramora i granita iz cijelog svijeta. O ovim vječnim materijalima, kao i ponudi Modre Stijene, razgovarali smo s voditeljicom marketinga ove tvrtke Majom Čerkez.

Kamin iz ponude Modre Stijene / foto: Instagram

– Za nas je potpuno prirodno biti okružen kamenom pa i ne iznenađuje činjenica da je baš ovdje nastala Modra Stijena i da je to bio sasvim logičan odabir. Bas zato u našoj ponudi imamo i domaći kamen vapnenac Rujan, ali i razne mramore i granite iz cijeloga svijeta. Brazil, Egipat, Italija, Španjolska, Portugal samo su neke od zemalja iz kojih dolazi kamen koji obrađujemo i oblikujemo prema željama kupaca, priča nam Maja.

Nema ljepšeg dodatka vanjskoj fasadi od prirodnog kamena Rujan / foto: Instagram

Modra Stijena posluje već 25 godina, što će reći da su brojni projekti obilježili njihov razvojni put. Najljepši objekti iz povijesti nastali su od kamena, a tek kada se kamen koristi za izgradnju jednog čitavog starog grada koji je Modra Stijena imala priliku raditi onda je to poseban doživljaj. Luksuzan dizajn kamena inspirira i u uređenju interijera. Često se koristi za isticanje određenog zida u dnevnom boravku, oblaganje radne ploče i otoka u kuhinji, izgradnju stubišta, kamenih klupica, pragova, oblaganje kamina i sličnog.

 

Mramorni obrub bazena od kamena Rujan i staklene mozaik pločice / foto: Instagram

Za kupovinu kamena i keramike odlučuju se ljubitelji kvalitetnih materijala. Svatko tko je u potrazi za unikatnim materijalom poseže za kamenom, jer priroda stvara jedinstven dizajn. Bilo da volite klasiku ili moderan dizajn možete ga postići koristeći kamen i keramiku. Napredak u svijetu keramičkih pločica ostvarili su veliki XXL formati gres keramike. Pružaju velik izbor različitog dizajna imitirajući drvo, kamen, beton, cement, metal i ostale materijale te uz suvremene CNC mašine moguće ih je rezati na željene mjere.

–  Zato nam stižu brojni upiti iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i ostalih susjednih zemalja pa i dalje. Tako izrađujemo i unikatne stolove od kamena ili velikog formata XXL keramike koji su sada trend na tržištu.

3D vizualizacija s kombinacijom pločica iz ponude Modre Stijene / foto: Instagram

Mramor Blue Fantasy / foto: Instagram

– Kamen je prirodan materijal koji karakterizira dug vijek trajanja i unikatan dizajn. Oduševljava nas u ostacima grčkih hramova, egipatskih piramida te mnogobrojnih zdanja iz prošlosti koja su se očuvala zahvaljujući njemu. Ovisno o vrsti kamena koristi se u različite svrhe te smo našim kupcima u mogućnosti ponuditi brojna idejna i tehnička rješenja za uređenje doma. Zadovoljstvo je kada kupci povezuju prostorije birajući jednake uzorke za radnu ploču u kuhinji, veliki stol u blagovaonici te mali klub stolić ili pak nešto sasvim različito kako bi se istakli određeni dijelovi, otkriva naša sugovornica.

Izdvojeni članak

Frane Barić, vlasnik obrta Kamen: ‘Oživljavanje ruševnih objekata ima posebnu draž naspram novogradnje’

Najljepši obiteljski trenutci su najčešće oni provedeni uz toplinu kamina. Stoga smo Maju upitali može li s nama podijeliti kakav savjet vezan za odabir pravog kamina.

– Odabirom kvalitetnog kamina koji postiže maksimalno sagorijevanje dugoročno ostvarujete štednju na drvu ili paletama stoga razmislite o svom konačnom odabiru. Ako to prostor dozvoljava najbolji doživljaj vatre postiže se kaminom s trostranim staklom koji je apsolutni hit u uređenju interijera. Pored ugradbenih kamina Modra Stijena nudi samostojeće peći na drva ili palete koje se ističu svojim dizajnom i lako uklapaju u svaki ambijent, navodi naša sugovornica.

Copy link
Powered by Social Snap