Pretraga

Majstori pitaju majstore: ‘Molim pomoć! Smijem li ovo gletati fugenfilerom?’

A- A+

U Facebook grupi ‘Knauf majstori’ pojavilo se pitanje o gletanju zida oko kružnog prozora. Naime, korisnik Facebooka pojasnio je kako su na prozoru bili zastori za zamračenje koji nisu propuštali zrak pa se uslijed kondenzacije pojavila vlaga. Na tu vlagu se, kaže, uhvatila plijesan i nakon što je poprskao sredstvom protiv plijesni, otpali su i boja i stari glet. Ostrugao je i boju i glet te se pita je li pametno gletati fugenfilerom?

Gletanje | Foto: FB, Knauf majstori

Drugi majstori i majstorice uskočili su u pomoć, a glavni savjet glasi: ‘Obavezna kvalitetna impregnacija je prvi korak, a potom gletanje’.

– Dobro očistite podlogu, po mogućnosti odstraniti čitavu farbu, impregnacija na mineralnoj bazi obavezno kao i glet masa na mineralnoj bazi. Izgletati čitav krug i poslije bojati također na mineralnoj bazi. Sretno, glasi jedan od komentara.

Gletanje | Foto: FB, Knauf majstori

Gletanje | Foto: FB, Knauf majstori

Gletanje | Foto: FB, Knauf majstori

Jedan je korisnik pomislio kako se radi o prokišnjavanju s vanjske strane prozora što nije rijetkost za kružne prozore jer obično nemaju prozorsku klupicu pa ih je teško izolirati od kiše. Zato je predložio dodatno silikoniranje. Ipak, ovdje to nije slučaj jer se vlaga pojavila nakon što su stavljeni zastori, a nestala kad su maknuti. Dodatni je problem plijesan koja se zbog te vlage pojavila u gornjem dijelu prozora, međutim, uspješno je sanirana.

Komentari | Foto: Screenshot, Facebook

Ako vas zanima više ovakvih tema, kliknite i na sljedeći članak:

Izdvojeni članak

Majstori pitaju majstore: Kako biste vi zatvorili ovaj prostor s cijevima iznad vrata?

Copy link
Powered by Social Snap