Pretraga

Ne bacajte stari namještaj! Evo kako mu jednostavno i povoljno udahnuti novi život

A- A+

Masivni smeđi namještaj koji su obožavale naše bake, danas je za mnoge noćna mora. No uz vješte ruke i malo mašte, zaboravljenom namještaju možete udahnuti novi život – baš kao što je to napravila Kristina Pavić iz Dražica pokraj Rijeke.

Novi život stare ljepotice I Foto: Kristina Pavić

U jednoj od grupa namijenjenih uređenju doma, naletjeli smo na neobičnu ‘statement’ komodu koja bi svaki prostor podigla na novu razinu.

Riječ nije o dizajnerskom komadu za koji je vlasnica izdvojila nekoliko tisuća kuna, već o prenamjeni i uređenju stare komode koja je zahvaljujući Kristini Pavić iz Dražica postala prava ljepotica.

Izdvojeni članak

Dosadno predsoblje pretvoreno u mističnu priču: Rabljeni predmeti i akrilna boja glavni su alat ovog osebujnog para

Važna je temeljita priprema

– Oduvijek su me privlačile starine te mističnost koja iz njih proizlazi. Iz tog razloga bez puno premišljanja uhvatila sam se kista te odlučila staroj odbačenoj komodi vratiti stari sjaj i ljepotu, otkrila nam je Kristina.

Za početak trebalo ju je temeljito proći brusnim papirom (šmirglati) te dobro očistiti. Tek tada na redu su došla dva premaza Chalk akrilne boje.

Komoda prije uređenje I Foto: Kristina Pavić

– Kako bi postigli rustikalni efekt potrebno je bilo finim brusnim papirom proći po rubovima ne bi li dobili ‘pohabani’ izgled, objasnila nam je sugovornica.

Nakon dva dana posla i tek 300-tinjak utrošenih kuna, Kristina je staroj komodi vratila stari sjaj, a nama dala ideju kako da recikliramo davno zaboravljen namještaj.

Konačan izgled komode I Foto: Kristina Pavić

Troškovnik:

Boje i dodatci 300 kn

Vremenik:

Kompletno uređenje komode 3 dana

 

Copy link
Powered by Social Snap