Pretraga

Po struci stomatologinja, u srcu bauštelka: Evo kako je Jelena transformirala stari bojler

A- A+

U Facebook grupi ‘Majstor u svom domu’ posebnu je pažnju privukla objava o bojanju starog bojlera u ‘ombre zelenu’ koja je u svega nekoliko sati prikupila gotovo 4 tisuće ‘lajkova’ i više od 270 komentara. Javili smo se korisnici Jeleni i saznali kakva priča stoji ‘iza objave’. Jelena je stomatologinja po struci, dolazi iz Brčkog u BiH, i kako kaže, nema nikakve veze s bauštelom, ali oduvijek su je zanimali ‘muški poslovi’. Objasnila nam je kako je obojala bojler.

Stomatologinja Jelena | Foto: Privatna arhiva

Jelena nema prijašnjeg iskustva u bojanju, već kaže, ima puno ideja, a malen budžet. Otkako je preselila u novi stan počela ga je renovirati korak po korak. Bojler bi kad-tad došao na red. Lijepila je tapete, postavljala police, bojala unutrašnju stolariju, tapecirala stari namještaj…

– Bojler nije mogao ostati netaknut, morala sam dati svoj pečat, rekla nam je ova 27-godišnja stomatologinja.

Kupila je postojanu uljanu boju za metal i drvo. U trgovini nisu imali tamnu već samo svijetlo zelenu. Kupila ju je s planom da je miješa s crnom bojom istog proizvođača.

Bojler prije i nakon bojanja | Foto: Privatna arhiva

– Stavila sam slušalice u uši, pustila muziku i otpočela oblagati one dijelove bojlera za koje sam htjela da ostanu bijele boje. Širokom četkom sam prvo ‘probala’ svijetlo zelenu boju na vrhu bojlera i tada mi je sinulo da bih mogla svaki novi ‘krug’ širokom četkom dodati malo crne i tako dobiti ombre efekt, rekla nam je.

Ako bi se dogodilo da joj se boja ne sviđa sve bi obojala u tamno zelenu ili crnu.

– Kompletan posao je bio gotov za sat vremena. Na kraju sam postavila post u grupu i dalje sve znate. Očekivala sam kritike i možda savjete, trebam li dodati neko umjetno cvijeće na njega… Ispalo je suprotno i podiglo mi samopouzdanje kao ženskog haus majstora, priznala nam je Jelena.

Ako vas zanima više ovakvih tema, kliknite na sljedeći članak:

Izdvojeni članak

Majstori pitaju majstore: ‘Molim pomoć! Smijem li ovo gletati fugenfilerom?’

Copy link
Powered by Social Snap