Pretraga

REHAU – inovativni prozorski sustavi osmišljeni za suvremen život

A- A+

Zanimaju vas prozorski sustavi? Onda se morate obratiti svjetski poznatoj tvrtki REHAU koja svoju podružnicu ima i u Hrvatskoj. Voditelj prodaje PVC prozorske tehnike za Hrvatsku i Sloveniju Krešimir Posilović rekao nam je više o ovoj tvrtki i trendovima u svom poslu, a dobili smo i brojne korisne savjete.

Kresimir Posilović / foto: Peter Kotzur, REHAU

Kao premium robna marka za rješenja na osnovi polimera REHAU širom svijeta zauzima jednu od vodećih pozicija u sektorima gradnje, automotiva i industrije. Iznimna inovativnost, struktura poduzeća koja pokriva mnoge branše i rezultira učinkovitom sinergijom, moderno i profesionalno vođenje obiteljskog poduzeća čini REHAU jedinstvenim u industriji plastičnih masa.

U glavne kompetencije tvrtke ubraja se razvoj materijala i sustava te tehnika obrade površina, a svakako treba istaknuti i to da REHAU s približno 15.000 zaposlenih na više od 170 lokacija širom svijeta zauzima istaknuto mjesto pokretača inovacija.

Već tri desetljeća opremaju stambene objekte u Hrvatskoj

Rehau tradicija postoji više od 70 godina, a u Hrvatskoj je REHAU prisutan od 1997. godine. S prodajnim uredom i centralnim skladištem u Zagrebu REHAU je uvijek uz svoje kupce i nastoji pridonijeti njihovoj učinkovitosti i poslovnom uspjehu.

– Naša specijalnost je opremanje stambenih objekata kroz suradnju s našim ugovorenim partnerima, njih sedamdesetak diljem Hrvatske. Uz savjetodavnu ulogu u suradnji s projektantima, arhitektima i investitorima, cilj nam je da kroz fazu projektiranja, pa sve do proizvodnje i ugradnje ponudimo optimalna, funkcionalna, energetski učinkovita i estetski moderna prozorska rješenja za stambene i javne objekte, te sanacije starogradnje, objašnjava  Posilović.

Izdvojeni članak

Investitor poželio staklo na jednoj strani bazena: Evo kako su Bazeni & Instalacije Vidović to izveli

SYNEGO – inovacija na koju su posebno ponosni

Velik uspjeh bilježe svojim inovativnim i energetski učinkovitim prozorskim sustavom SYNEGO, koji svojim karakteristikama u određenoj konfiguraciji i kombinaciji s različitim staklima može zadovoljiti širok spektar zahtijeva od novogradnje do potreba u renovaciji postojećih objekata.

SYNEGO prozor / foto: rehau.com Copyright REHAU AG + Co

Synego prozorski sustav kompletan je prozorski sustav ugradbene dubine 80 mm s tri razine brtvjenja. Osim baznog prozorskog sustava Synego je kompletiran i sustavom za balkonska i ulazna vrata, podizno – klizne stijene, a nedavno je nadopunjen i posebnim kliznim sustavom Synego Slide.

Upravo se sustav Synego pokazao kao savršen dodatak u jednom od njihovih najznačajnijih projekata.

– Od značajnijih projekata koje smo opremili našim proizvodima u novije vrijeme izdvojio bih projekt tvrtke Sigma Domus d.o.o. u Gradišćanskoj ulici u Zagrebu, gdje su ugrađeni energetski učinkoviti prozori Synego u kombinaciji s REHAU roletnim sustavom, ističe Posilović.

Projekt na kojem je Rehau radio / foto: sigma.hr

Posebno su ponosni i na svoj sustav tehnologija boja Kaleido Color, putem kojeg klijentima mogu isporučiti preko 400 različitih boja i površinskih dezena prozora!

Kaleido Color / foto: rehau.com Copyright REHAU AG + Co

Rehau klijentima nudi više od jednog rješenja

Što se tiče klijenata s kojima REHAU Hrvatska posluje to su sve redom njihovi ugovoreni partneri, proizvođači PVC stolarije, koji su njihova svojevrsna produžena ruka na tržištu.

Rehau svojim partnerima nudi know – how u proizvodnji PVC stolarije, te im kroz različite ‘presales i marketinške aktivnosti’ pomaže kanalirati investitore, ne samo male privatne kupce, nego i veće investitore te stručne suradnike poput projektanata i arhitekata.

– Rehau je svojom tradicionalno visokom kvalitetom prepoznatljiv brend na tržištu, tako da ne bih posebno isticao neki naš proizvod i tvrdio da se prodaje bolje od drugih, nego bih radije istaknuo da krajnji kupci koji žele kvalitetan proizvod i kvalitetan savjet za svoju investiciju, kod nas to mogu pronaći kroz više rješenja, objašnjava Posilović.

Još jedan dokaz da prate inovacije

Iako REHAU tradicija postoji više od 70 godina, ipak govorimo o tvrtki koja ide u korak s trendovima.

– Svakako da postoje, a REHAU nastoji u tom dijelu i biti svojevrsni predvodnik, odmah je izjavio Posilović kada smo ga pitali postoje li neki trendovi u njihovom poslu na koje bi naši čitatelji trebali obratiti pozornost.

Naime, svjedoci smo da su se svi potrošači, pa tako i kupci prozora maksimalno okrenuli internet trgovini, a pandemija Covida – 19 samo je ubrzala ionako nadolazeću i očekivanu digitalizaciju i u građevinskom sektoru.

– Zato je REHAU pokrenuo jedinstvenu digitalnu platformu ‘REHAU Connect’ , putem koje svi zainteresirani krajnji kupci REHAU prozora mogu u nekoliko koraka opisati svoju potrebu ili nam dostaviti svoj projekt i ostaviti kontakt podatke, nakon čega REHAU analizira takve upite i distribuira ih svojim partnerima proizvođačima PVC stolarije ili dilerima na daljnju obradu, odnosno izradu ponude. Na taj način se 24/7 ostvaruju kontakti i s kupcem jednog prozora, pa sve do većih projekata, objašnjava Posilović.

Synego Slide Kaleido Color Foil / foto: rehau.com Copyright REHAU AG + Co

PVC može neodoljivo podsjećati na drvo

Kako bismo vam olakšali odabir prozorskog sustava zamolili smo ovog stručnjaka da izdvoji nekoliko korisnih savjeta. Tako smo prije svega doznali da svakako trebate uzeti u obzir REHAU – ov prozorski sustav GENEO.

– Što se tiče konkretnih savjeta iz domena industrije po pitanju dobrog statičkog rješenja u PVC – u, interesantno je spomenuti naš prozorski sustav profila GENEO, koji je izrađen posebnom tehnologijom koekstruzije, gdje osnovu profila čini jezgra od posebnog patentiranog materijala RAU – FIPRO. RAU – FIPRO je materijal koji u sebi sadrži udio staklenih vlakana, koja profilu daju dodatnu statičku vrijednost, a to je materijal koji Rehau osim za izradu prozorskih profila koristi i za proizvodnju dijelova u avio i autoindustriji, objašnjava Posilović.

PVC prozor može imati izgled i osjećaj drveta ili aluminija / foto: rehau.com Copyright REHAU AG + Co

Također, kako prozori i vrata značajno oblikuju sliku fasade i daju svakoj zgradi jedinstven izgled, dobro je znati da tehnologija boja KALEIDO COLOR ove tvrtke, nudi veliki izbor varijanti boja i dizajna, tako da mašta nema ograničenja kada je riječ o individualnom dizajnu vašeg doma. Pa tako PVC prozor može imati izgled i osjećaj drveta ili recimo izgled aluminija. KALEIDO COLOR nudi 400 opcija dizajna od suptilnih do klasičnih pa sve do metalik tonova.

O da, i prozori mogu biti održivi

– I za kraj, volio bih da se dotaknemo teme održivosti. Tvrtka REHAU se već preko 30 godina intenzivno bavi izazovima u proizvodnji održivih prozora. Pitanje koje si svi postavljamo je: Kako možemo smanjiti ili spriječiti emisiju CO2? Već prije nekoliko desetljeća mi iz REHAU Window Solutions razmišljali smo o tome i pronašli rješenje u obliku dosljedne kružne ekonomije, ističe Posilović.

Naime i PVC može biti održiv. Prikupljaju ga, recikliraju i koriste za izradu novih generacija prozora.

Reciklirani PVC materijali stoga su ključni dio rješavanja globalnih klimatskih problema. Održivost u REHAU Window Solutions puno je više od sustava profila ili opcije pri odabiru proizvoda. To je filozofija i uvjerenje. Zauzeli smo holistički pristup naspram održivosti i cijeli ciklus imamo u svojim rukama. Na taj način dajemo značajan doprinos smanjenju CO2 – što izraženo brojkama odgovara učinku od 7,8 milijuna stabala – i to godišnje, naglašava Posilović.

Copy link
Powered by Social Snap