Pretraga

Arhitektura kao mehanizam društvene opomene na Sfera podcastu – Hadidovski utjecaj na kinesku građevinsku industriju

A- A+

Koliko i kako je Zaha Hadid utjecala na kinesku građevinsku industriju samo je jedna od zanimljivih tema o kojima se razgovara u Sfera podcastu posvećenom arhitekturi kao mehanizmu društvene opomene. Sfera.podcast svako treba imati na oku kada su u pitanju građevina i arhitektonska rješenja.

Zaha Hadid arhitektura

Zaha Hadid arhitektura | foto: MAM Shanghai

Svoju značajnu ulogu u svijetu arhitekture 21. stoljeća Zaha Hadid gradila je projektima koji su promijenili perspektive i mišljenja o onom što se može izgraditi od betona, čelika i stakla. I to diljem svijeta. Kako je Hadid utjecala na kinesku građevinsku industriju bila je tema razgovora u sfera.podcastu gdje su sugovornici zaključili kako je kineske ‘hadidovske’ zgrade koje i danas oduševljavaju predstavljaju presjeku procesa prelaska građevine s ravnih na zakrivljene plohe. Pogledajte video:

@sfera.podcast Kako je Zaha Hadid uticala na kinesku građevinsku industriju? #podcast #podcastsfera #china #zahahadid #chinatravel #architecture #workandtravel #fypシ ♬ original sound – SFERA PODCAST

Izdvojeni članak

[FOTO] Havenhuis je dizajniran po nacrtima Zahe Hadid i sagrađen godine kad je preminula

Zaha Hadid, rečeno je, u Kini je potaknula val izazova građevinskoj struci naviknutoj na tradicionalne građevine zbog čega se njena prisutnost u arhitekturi i danas snažno osjeća u ovoj zemlji. Što je najbolje vidljivo iz gotovo kultnog statusa njenih građevina, kao i pokušajima da se ‘hadid’ stil izravno kopira. U Sfera podcastu o ovoj temi može se poslušati nešto više, kao i o drugim temama iz građevinskog i arhitektonskog sektora.

Tko je bila Zaha Hadid i po čemu su njene zgrade tako posebne pročitajte ovdje.

Copy link
Powered by Social Snap