Pretraga

Foto: Najbolje idejno rješenje za vrtić Valmade u Puli kaskadni objekt okružen zelenilom

A- A+

Kao najbolje idejno rješenje za Dječji vrtić Valmade u Puli izabran je rad autora Nike Dželalija, Ivana Jakovića, Domagoja Kolonića, Franje Kovačevića i Krešimira Renića. Novi pulski dječji vrtić bit će izgrađen na parceli površine parceli 4.782 kvadrata, a sama zgrada će se prostirati na 2.030 četvornih metara, te će imati kapacitet od 10 odgojnih skupina za 160 djece.

vrtić Valmade Pula | foto: Grad Pula

vrtić Valmade Pula | foto: Grad Pula

Na natječaj za izradu idejnog arhitektonsko-urbanističkog  rješenja za Dječji vrtić Valmade regularno je zaprimljeno trideset i devet radova. Kao najbolje idejno rješenje izabran je rad autora Nike Dželalija, Ivana Jakovića, Domagoja Kolonića, Franje Kovačevića i Krešimira Renića.

Za izradu projektno-tehničke dokumentacije za Dječji vrtić Valmade u Puli Grad Pula namjerava sklopiti ugovor nakon provedenog pregovaračkog postupka bez prethodne objave s osobom ovlaštenom za projektiranje prvonagrađenog rada, koja zadovolji uvjete sukladno Zakonu o javnoj nabavi pod uvjetom da ispunjava kriterije za kvalitativni odabir gospodarskog subjekta propisane Zakonom o javnoj nabavi da je u skladu s Pravilnikom, te se u tom smislu smatra ponuditeljem.

Izdvojeni članak

Foto: Pogledajte pobjedničko urbanistiško rješenje za središte Opatije i Slatinu

Procijenjena vrijednost ugovora o javnim uslugama, koji se planira naknadno sklopiti na temelju provedenog pregovaračkog postupka nabave iznosi najviše do 260.000 eura i obuhvaća izradu projektno-tehničke dokumentacije cjelovitog projekta potrebnog za izgradnju, okoliš i opremanje sukladno pozitivnim propisima.

Iz Grada Pule ističu kako je, pored usklađenosti rada s uvjetima raspisa, u pogledu sadržaja, rokova i obaveznih priloga, pri ocjenjivanju radova Ocjenjivački sud valorizirao radove u skladu sa slijedećim kriterijima: realizacija prostornog programa, kvalitetno prostorno-oblikovno rješenje, funkcionalnost i fleksibilnost korištenja, prepoznatljivost arhitektonskog koncepta, ekonomičnost, izvodljivost i energetska učinkovitost u izgradnji i održavanju.

Izložba svih natječajnih radova te razgovor s Ocjenjivačkim sudom održat će se u petak, 8. prosinca 2023. godine, u prostorijama Društva arhitekata Istre u Puli.

Pogledajte ovdje kako će izgledati novi vrtić u Svetoj Klari

Copy link
Powered by Social Snap