Pretraga

Galerija: Bjelovar dobiva 3 parka i urbane vrtove prema idejnom rješenju arhitekata iz 3E projekta

A- A+

Grad Bjelovar predstavio je idejna rješenja za uređenje tri gradske zelene površine. Riječ je o parkovima, urbanim gradskim vrtovima i rekreacijskim zonama koje će u potpunosti transformirati doživljaj javnog prostora u ovome gradu. Idejna rješenja izradio Arhitektonski ured 3E projekti s ciljem povratka javnih površina građanima.

Bjelovarska strategija uređenja zelenih površina u društveno korisne zelene cjeline u punom je pogonu. Upravo je predstavljeno idejno rješenje za tri lokacije u gradu na kojima će s papira u stvarnost prijeći zanimljivi i funkcionalni koncepti povratka gradskih javnih površina građanima.

Prostorno-programsku studiju s idejnim rješenjima parkova u Bjelovaru izradio je arhitektonski ured 3E projekti, a ona predviđa čak tri nova parka. Riječ je o lokacijama na sjeveru gradu, na livadi uz Gradske bazene i na prostoru uz novi Gradski stadion.

Izdvojeni članak

Petogodišnja Strategija za zeleni Bjelovar – uključuje i ozelenjivanje industrijskih zona

Na sjeveru grada tako bi trebao niknuti park tematskog naziva Zeleno-plavi park, s bogatim sadržajem poput sprava za rekreaciju, dječjeg igrališta, piknik zone s roštiljima, ali i javni voćnjak te urbane vrtove koji bi se davali u najam. Drugi sportsko-rekreacijski park odnosi se na prostor pokraj novog Gradskog stadiona. Njegova realizacija je i prva na redu, a trebala bi početi sljedeće godine.

Bjelovar park

Bjelovar park | foto: Grad Bjelovar

Treći je park tematski, te nosi naziv Eko park. Nalazit će se na livadi pokraj Gradskih bazena, odnosno na Bjelovarčanima poznatom Levijevom brijegu. Riječ je o površini veličine od 4,22 hektara, gdje bi se mogla organizirati manja, ali i veća okupljanja za priredbe i manifestacije.

Pogledajte ovdje kako je Bjelovar modernizirao gradsku rasvjetu.

Copy link
Powered by Social Snap