Pretraga

Galerija: Kako je biciklistički most transformirao vizuru malog zagorskog grada

A- A+

U Zaboku je obavljen tehnički pregled pješačko – biciklističkog mosta koji preko željezničke pruge prelazi kroz Park Milana Prpića prema Zivtovom trgu. Riječ je o najzahtjevnijoj dionici projekta biciklističke staze BRZO koja povezuje dva grada – Zabok i Oroslavje – preko rijeke Krapine. Most je dugačak 360 metara i prelazi preko prometnica i pruge na visini od 7,5 metara.

biciklistički most Zabok

biciklistički most Zabok | foto: Rikard Jadan Zagorje.com

Objavljene su fotografije novog biciklističkog mosta u Zaboku koji posebno impresivno izgleda noću zbog integriranog rasvjetnog sustava koji je ovu građevinu učnio posebnom. Građani su oduševljeni, a zaključak je kako je most svojim futurističkim izgledom definitivno izmjenu vizuru Zaboka. Na bolje.

Kako izvještava zagorje.com, most je prošao tehnički pregled bez zamjerki, te je pitanje dana kada će dobiti uporabu dozvolu.  Potom će i službeno biti otvoren.

Izdvojeni članak

Video: Hrvatski nacionalni park čeka treći najveći viseći most na svijetu

Valja svakako spomenuti kako je most projektirao AMG Studio u suradnji s Građevinskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu. Dugačak je 360 metara i prelazi preko prometnica i pruge na visini od 7,5 metara. Vrijednost investicije iznosi približno 1,7 milijuna eura.

Pogledajte ovdje još jedna pješački most koji je promijenio sve za zajednicu u kojoj se nalazi.

Copy link
Powered by Social Snap