Pretraga

Godišnja UHA izložba: Najbolji arhitektonski projekt u 2022. ‘Jašionica’ Davora Bušnje

A- A+

U francuskom paviljonu Studentskog centra u Zagrebu održana je Godišnja izložba ostvarenja hrvatskih arhitektica i arhitekata u 2022. godini. Dodijeljene su i nagrade za najbolje radove, te nagrada za životno djelo.

UHA godišnja izložba

UHA godišnja izložba | foto: UHA

Izložbu je tradicionalno organizira Udruženja hrvatskih arhitekata, a u okviru raspisanog natječaja za najbolja ostvarenja u području arhitekture prijavljeno je 67 radova: 58 ostvarenja i 9 publicističkih i nakladničkih radova. Radove je ocjenjivao stručni žiri u sastavu: Krešimir Damjanović, Vjekoslav Gašparović, Krunoslav Ivanišin, Iva Letilović, Dinko Peračić, Vanja Rister, Rosa Rogina i Mojca Smode Cvitanović.

Nagradu ‘Viktor Kovačić‘ za najuspješnije ostvarenje u svim područjima arhitektonskog stvaralaštva u 2022. godini dobio je Davor Bušnja za projekt’Jašionica’ (ZK Odjel OGSZG – Gruntovnica).

Jašionica

Jašionica | foto: Bosnić/Dorotić

Nagradu ‘Drago Galić’ za najuspješnije ostvarenje na području stambene arhitekture u 2022. godini dobio je Nikola Fabijanić za projekt ‘Kuća na Pećini’.

Kuća na Pećini

Kuća na Pećini | foto: Nikola Fabijanić

Nagrada ‘Bernardo Bernardi’ za najuspješnije ostvarenje na području oblikovanja i unutrašnjeg uređenja u 2022. godini dodijeljena je Emilu Jurcanu za projekt ‘Rekonstrukcija rimskog kazališta’.

Rekonstrukcija rimskog kazališta

Rekonstrukcija rimskog kazališta | foto: Bosnić/Dorotić

Nagrada ‘Neven Šegvić’ za publicistički, kritički, znanstven-istraživački i teorijski rad na području arhitekture u 2022. godini dodijeljena je Ani Dani Beroš, Tamari Bjažić Klarin, Vedranu Duplančiću, Sabini Sabljić i Nikoli Škariću za dokumentarni serijal ‘Čovjek i prostor’.

Čovjek i prostor

Čovjek i prostor | autorska ilustracija

Nagrada ‘Viktor Kovačić’ za životno djelo dodijeljena je Nikoli Bašiću. Bašić potpisuje brojne projekte koji su obogatile vizure gradova i naselja diljem Hrvatske među kojima su široj javnosti najpoznatiji zadarske Morske orgulje i Pozdrav Suncu, te land art memorijalni spomenik Kornatski križevi. Valja napomenuti da je Bašićevo djelo Trajektna luka Zadar, pozornica za Papu, te trgovinski centar Zadar.

Pogledajte koji su sve radovi bili nominirani za UHA nagrade ovdje.

Copy link
Powered by Social Snap