Pretraga

Izložba ‘Adaptive Re-Use Pula’ u Oris Kući arhitekture

A- A+

U Oris Kući arhitekture od 17. do 27. svibnja 2023. godine održava se se izložba ‘Adaptive Re-Use Pula’. Prilika je to za pogledati radove integriranih rješenja urbane obnove.

Oris Kuća arhitekture

Oris Kuća arhitekture | foto: Oris

Izložbu ‘Adaptive Re-Use Pula’ organizira Europa Nostra Hrvatska, krovna europska udruga u području zaštite kulturne i prirodne baštine. U sklopu izložbe prezentirani su radovi integrirane urbane obnove i ponovnog korištenja prostora Pule iz perspektive autorskog tima KCAP i URBANEX.

Projekt je financiran bespovratnim sredstvima EBRD-a kroz Create Fund, te proveden u partnerstvu s Gradom Pula, dok je izložba financirana sredstvima Ministarstva kulture i medija RH i Grada Pule.

Izdvojeni članak

Godišnja izložba Udruženja hrvatskih arhitekata od 25. svibnja u francuskom paviljonu

Iz ‘Orisa’ ističu kako je izložba rezultat potrebe za pokretanjem urbane obnove.

-Potaknuti procesom rada na projektu urbane obnove, aktivnostima lokalne zajednice i Društva arhitekta Istre započeta je serija studentskih radionica na TU Wien i Sveučilištu u Ljubljani s temom prilagodbe i recikliranja prostora Pule. Sve aktivnosti rezultirale su radovima koji naglašavaju potrebu privremenosti i povremenosti, suzdržavanja od intervencija, ponovnog korištenja, značaja krajobraza i industrijske baštine, kao i njihove međuovisnosti, kažu iz ‘Orisa’

Copy link
Powered by Social Snap