Pretraga

Južnoamerički grad dobiva ‘torta’ neboder, stanari svake etaže imati će svoju zelenu oazu

A- A+

Razvojna građevinska tvrtka Uribe Schwarzkopf  predstavila je stambeni neboder iz snova Yoo Gye koji bi 2027. godine trebao postati dio vizure jednog od najvećih gradova u Ekvadoru – Guayaquila. Neboder će sadržavati 633 stana i zajedničke etaže koje će stanari moći koristiti za opuštanje, rekreaciju i druženje.

neboder Ekvador

neboder Ekvador | foto: Uribe Schwarzkopf

Kako piše Deezen, neboder će bit visok 176 metara, te će se nalaziti neposredno uz Rio Guayas rijeku koja teče kroz Guayaquil, u kvartu Puerto Santa Ana. Čak 633 stana biti će raspoređena kroz 46 katova raspoređenih tako da će izgledom neboder podsjećati na veliku spiralnu tortu. Svaki odjeljak ‘torte’ imati će po jedan veliki zajednički prostor. I to ne bilo kakav, već dizajnerski uređen, ispunjen zelenilom i vodenim površinama.

Izdvojeni članak

Namjeravaju usred naselja obiteljskih kuća izgraditi neboder sa 712 stanova

Francuski dizajner na projektu, Philippe Starck, upravo zbog spomenutog pristupa uređenja zajedničkih prostorija, Yoo Gye naziva stambenim rajem koji će ljudima pružiti puno više od samo kvadrata za življenje.

-Kada sam stvarao Yoo Gye želio sam stvoriti višestambeni prostor koji će spajati ljude koji u njemu žive. Koji će im uljepšati život, izmamiti im osmijeh, ugrijati srca, poručuje Starck.

neboder ekvador2

neboder ekvador | foto: Uribe Schwarzkopf

Yoo Gye neboder sadržavati će i spa centar, bazene, kino dvoranu i dvoranu za proslave, te na prvoj etaži poslovne prostore za maloprodaju. Izvana ova će građevina oduševljavati kombinacijom stakla i metala, a investitori su, ističe Deezen, posebno ponosni na činjenicu da se u gradnji bazične strukture planiraju koristiti prirodni, lokalni materijali poput kamena i drveta.

Inače, tvrtka Uribe Schwarzkopf  poznata je po građevinskim izazovima koji streme ka oblacima. Može se pohvaliti da su upravo oni zaslužni za izgradnju prve južnoaftičke MAD zgrade, kao i za izgradnju najviše zgrade u Quitu.

Pogledajte ovdje kakav neboder Rimac grad u Dubaiju.

Copy link
Powered by Social Snap