Pretraga

Nijanse nadolazećih trendova: Ikeini noviteti otkrivaju boju sezone za sve interijere

A- A+

IKEA, jedna od najpopularnijih korporacija za prodaju namještaja i dodataka za dom, svojim novitetima postavlja trendove ‘low budget’ uređenja doma. Približavanjem toplijih dana u godini u rubrici ‘Novo’ svakodnevno se pojavljuju novi komadi, a nijanse jedne boje itekako prevladavaju.

Dvosjed | foto: IKEA

IKEA svojim novitetima svakodnevno postavlja trendove ‘low budget’ uređenja doma, posebno kada su u pitanju boje i uzorci.

Na više od 700 stranica IKEA predstavlja novosti za uređenje interijera u nadolazećoj sezoni i toplijim danima pred nama. Među brojnim predmetima, komadima namještaja, posuđu i detaljima do izražaja dolazi jedna boja, plava.

Tirkizno plava, svijetlo plava, modra… Sve nijanse plave boje zavladale su interijerima robne kuće IKEA. Zastupljene su sve prostorije unutar doma, a nekim dodatcima moguće je i udahnuti novi život komadima koje već posjedujete.

JÄRSTA fronte za kuhinjske elemente | foto: IKEA

Detalji za ‘novo normalno’

S obzirom na to da je ‘novo normalno’ promijenilo mnogo toga, pa tako i odlazak na posao, jednim od svojih noviteta IKEA kreira novi radni prostor unutar doma. BJÖRKÅSEN, stalak za laptop, tirkizne je boje, a svojom sklopivom konstrukcijom brzo ‘ulazi i izlazi’ iz svakog interijera, što ga čini prikladno za novo radno vrijeme od doma.

BJÖRKÅSEN, stalak za laptop | foto: IKEA

Veliki broj ljudi morao je u svojim domovima improvizirati i pronaći prostor u kojem će moći kreirati svoj novi uredski prostor. S obzirom na to da su novi kućni uredi kreirani na maloj površini važno je iskoristiti svaki slobodni centimetar kako bi efikasnost i produktivnost bila jednaka kao i na radnom mjestu.

SKÅDIS posude | foto: IKEA

Popularnost biofilnog dizajna utjecala je na popularnost detalja u interijerima koji, osim što imaju estetsku funkciju, doprinose i funkcionalnosti prostora u kojem se nalaze. Jedan od takvih predmeta su vaze za cvijeće koje upotpunjavaju svaki interijer, a doprinose i unošenju eksterijera u interijer biljkama koje se u njima nalaze.

FÖRENLIG vaza | foto: IKEA

Dolaskom toplijih dana mijenjaju se i tekstili unutar doma. I dok se za vrijeme godine u kojem su dani kraći u dom pokušava unijeti što je više prirodnog svjetla pa se odabiru prozračni materijali koji ne ometaju njegov protok kroz prostoriju, u toplijem dijelu godine naglasak je na odabir materijala intenzivnijih boja koje naglašavaju prostoriju u kojoj se nalaze, a ako je potrebno omogućavaju i zaklon od ponekad prejakog svjetla.

HILLEBORG zavjese za zamračivanje | foto: IKEA

Posuđe koje priziva uspomene

Iako se o tome nije toliko razmišljalo prije nego li je ‘novo normalno‘ postalo normalno vrtne zabave, zabave na otvorenom, piknike i sve što povezujemo s druženjem u toplijem dobu godine često se asocira i s detaljima, posebno posuđem, koji kreiraju posebnu atmosferu na svakom obiteljskom stolu, plahti na pikniku ili ljetnoj zabavi.

POKAL | foto: IKEA

Hrana na tanjurima posebno dolazi do izražaja kada ju i tanjur naglašava svojom bojom ili ornamentima na njemu. Kombiniranjem predmeta različitih nijansi plave boje stvorit će se dojam opuštenosti, ali istovremeno i posebne estetike postavljenog stola.

FÄRGKLAR desertni tanjuri | foto: IKEA

Nijanse plave za miran san

Dječje sobe često su prostori kakve bi za sebe poželjeli i odrasli. Namještaj, predmeti i detalji koji se u njima nalaze odraz su djece koja se njima služe, borave u prostoriji. Ne iznenađuje stoga što su tekstili za dječje sobe često protkani detaljima onoga što oni žele postati kad odrastu.

SPORTSLIG navlaka i jastučnica | foto: IKEA

No, IKEA nije zaboravila ni odrasle željne opuštanja i trenutaka mira u svojim spavaćim sobama. Posteljina modrih tonova priziva toplije dane koji dolaze te evocira uspomene na prošla ljeta, more i odmor.

ÄNGSLILJA navlaka i jastučnice | foto: IKEA

Copy link
Powered by Social Snap