Pretraga

Ovako izgleda nagrađeno dječje i sportsko igralište, autor Proto-Arch

A- A+

Još jedan hrvatski arhitektonski projekt dobitnik je nagrade BIG SEE Architecture Award 2024. Riječ je o multifunkcionalnom dječjem i sportskom igralištu u Župi dubrovačkoj koje potpisuje arhitektonski ured Proto-Arch. Projekt je dobio priznanje u kategoriji zgrada za sport i rekreaciju.

djecje igraliste mandaljena

djecje igraliste mandaljena | foto: Proto-Arch

Nagrađeno Igralište je osmišljeno kao središte okupljanja zajednice, sporta, igre i druženja za stanovnike i djecu. Nalazi se uz prometnicu Čelopeci-Mandaljena u općini Župa dubrovačka.

– Sretni smo što možemo objaviti da je naš projekt, Sportsko i dječje igralište u Mandaljeni, osvojio nagradu BIG SEE Architecture Award 2024. u kategoriji zgrada za sport i rekreaciju. Hvala Big See. Ponosni smo na novo postignuće na međunarodnom arhitektonskom natjecanju, poručuju iz arhitektonskog ureda Proto-Arch.

Izdvojeni članak

Nostalgično idejno rješenje za kultnu plažu na Jadranu

Uređenje ovog župskog igrališta dovršeno je u kolovozu prošle godine. Koncept igrališta pravokutnog oblika, a površina sadržava košarkaški teren površine 112 metara četvornih i sprint stazu u duljini od 40 metara. Dječje igralište sastoji se pak od nekoliko manjih zona te ulaznog stubišta/gledališta u izlomljenoj formi ispred kojeg se formira polivalentni otvoreni prostor za razna događanja.

Sredinom igrališta ostavljena je zelena zona nepravilnog oblika namijenjena sadnji stabala. Kao element definiranja prostora koristi se i horizontalna grafika u raznim vibrantnim bojama. Završni slojevi igrališta predstavljaju kombin0aciju sigurnosne gume Playtop i bojanog asfalta.

Zgrada u Kutini proglašena je najljepšom na svijetu, pogledajte ovdje kako izgleda.

Copy link
Powered by Social Snap