Pretraga

Ovogodišnje izdanje venecijanskog bijenala arhitekture bavi se pitanjem ‘Kako ćemo živjeti zajedno’

A- A+

Ovogodišnja Međunarodna izložba arhitekture, venecijanski bijenale, bavi se pitanjem ‘Kako ćemo živjeti zajedno’. Izložba, koju će voditi Hashim Sarkis, svoja vrata za javnost će otvoriti 22. svibnja, a okupit će više od 100 sudionika iz 46 zemalja svijeta.

BIENNALE ARCHITETTURA 2021

La Biennale di Venezia najavilo je 17 izdanje Međunarodne izložbe arhitekture u 2021. godini.

Tema ovogodišnje Međunarodne izložbe arhitekture ‘Kako ćemo živjeti zajedno?’ potaknuta je brojnim političkim podjelama i ekonomskim nejednakostima, a u Veneciji će okupiti arhitekte iz čak 46 zemalja svijeta koji su pozvani da osmisle prostore koji će okupiti ljude da žive velikodušno.

Ovogodišnje izdanje izložbe će voditi Hashim Sarkis, a ona će za javnost svoja vrata otvoriti 22. svibnja i tako držati sve do 21. studenog 2021. godine.

Prostorno, društveno i političko pitanje

Arhitekti koji su pozvani da sudjeluju u ovogodišnjoj izložbi imaju odriješene ruke na razvoju svojih ideja surađivati sa stručnjacima iz drugih područja, poput umjetnika, novinara, političara i znanstvenika, a sve u cilju kreiranja prostora jednakih za sve.

Arhitektura nadahnjuje načine na koje živimo zajedno, navode iz organizacije ovogodišnje izložbe objašnjavajući time i jedan od razloga zbog kojeg je tema ovogodišnjeg izdanja pitanje suživota.

Načini suživota pitanje su koje otvara još od doba Aristotela koji se na njega vratio definirajući politiku.

Izdvojeni članak

Najuspješnije ostvarenje u svim arhitektonskim područjima: Donosimo nominirane za nagradu ‘Viktor Kovačić’

– Pitanje ‘Kako ćemo živjeti zajedno‘ jednako je društveno i političko, kao i prostorno, dodaju.

Biennale Architettura 2021‘ motiviran je novim problemima koje svijet stavlja pred arhitekte, a nadahnut je i novim aktivizmom mladih arhitekata.Više no ikad arhitekti su pozvani da se uhvate u koštac s novim izazovima i predlože alternative kao rješenja. 

Na ovogodišnjoj Međunarodnoj izložbi arhitekture sudjelovat će 114 arhitekata iz 46 zemalja svijeta s posebnim naglaskom na predstavnike iz Afrike, Azije i Latinske Amerike. Prvi puta će sudjelovati i predstavnici Grenade, Iraka, Uzbekistana te Azerbajdžana.

– Trenutna pandemija je pitanje koje ovogodišnje Biennale Architettura postavlja nesumnjivo prikazala relevantnim i pravovremenim, a možda i ironičnim s obzirom na nametnutu izolaciju, zaključuju iz organizacije.

Copy link
Powered by Social Snap