Pretraga

Prvi montažni stadion na kojem će se igrati Svjetsko nogometno prvenstvo ima kapacitet od 40.000 navijača

A- A+

Stadion sa zanimljivim imenom koji će ugostiti Svjetsko nogometno prvenstvo u Kataru 2022. godine. Stadion 974 ima inovativni dizajn inspiriran Katarskom svjetskom trgovinom i pomorstvu. 974 je međunarodni pozivni broj za Katar, kao i točan broj brodskih kontejnera koji su korišteni za izgradnju ovog stadiona. 974 arena ima 40.000 sjedećih mjesta, izvanredan dizajn i bit će prvo potpuno demontažni stadion u povijesti Svjetskog nogometnog prvenstva. Ovaj pothvat postavlja novi standard u održivoj gradnji i postavlja primjer za sve buduće domaćine Svjetskih prvenstava

974 stadion | Qatar 2022

Na službenim stranicama domaćina Svjetskog nogometnog prvenstva 2022. godine objavili su da je 20. studenoga 2021. održano digitalno lansiranje stadiona 974, uoči Arapskog kupa 2021. godine u nogometu na kojem će stadion biti domaćin svojih prvih šest utakmica. Dizajn stadiona 974 prvi su smislili Fenwick Iribarren Architects 26. studenog 2017. godine. Svijetu je predstavljen najinovativniji od stadiona za Svjetsko prvenstvo u Kataru, a izrađen je korištenjem transportnih kontejnera koji bi također sadržavali dodatne materijale za konstrukciju.

Izdvojeni članak

Hrvatska i Argentina večeras igraju na ovom stadionu: Ovdje će se održati i finale

974 je točan broj kontejnera koji se koriste u izgradnji i međunarodni pozivni broj za Katar, što je inspiracija za naziv stadiona. Glavni tajnik Vrhovnog odbora za isporuku i nasljeđe, H.E. Hassan Al Thawadi, rekao je da će revolucionarni projekt izgradnje ‘potpuno demontažnog’ stadiona poslužiti kao standard za stadione diljem svijeta i biti još jedno od trajnih nasljeđa turnira.

974 stadion | Qatar 2022

Izdvojeni članak

Stadion na kojem će Vatreni otvoriti protiv Maroka: Na njemu i Katar otvara prvenstvo

Desetog svibnja 2020. najveći dio preostalih kontejnera isporučen je na mjesto stadiona, čime je ukupno stiglo 923 od 974 potrebnih. Izrada čelika za konstrukciju bila je 94% završena, a izrada čelične konstrukcije 33% završena. Predsjednik FIFA-e Gianni Infantino posjetio je stadion 974 u rujnu 2021. Mogao je vidjeti teren, koji je postavljen u travnju 2021. i druge završne radove, dva mjeseca prije digitalnog pokretanja stadiona.

974 stadion | Qatar 2022

Izdvojeni članak

Khalifa International Stadium: Stadion na kojem naši Vatreni igraju za broncu

Osim fizičkog naslijeđa koje je ostavila ova izvanredna arena, također će biti primjer nacijama koje se natječu za buduća izdanja Svjetskog prvenstva. Primjer da stadion može biti vizualno privlačan i ekološki. U svom kratkom vijeku trajanja, Stadion 974 postavlja nova mjerila i vodi put prema održivijim i sportskim natjecanjima koja ostavljaju trag u povijesti, otvarajući prilike za potencijalno ugošćavanje prvenstva zemljama diljem svijeta.

974 stadion | Qatar 2022

Izdvojeni članak

Otvorio se Al Thumama stadion u Kataru: Na njemu će se održavati Svjetsko nogometno prvenstvo 2022. godine

Ovo mjesto održavanja Svjetskog prvenstva izgrađeno je korištenjem certificiranih brodskih kontejnera i modularnih čeličnih elemenata, prezentirajući obližnju luku i dugu pomorsku povijest Dohe. Rezultat je osebujna, hrabro šarena i potpuno moderna arena koja gotovo izgleda kao da je napravljena od građevnih blokova. Koncept dizajna rezultirao je brzom, isplativom izgradnjom arene, koja ima elegantan zakrivljeni kvadratni oblik. Zatvoreni oblik stadiona osigurava nezaboravnu atmosferu, kako navijačima tako i igračima na vitalnim utakmicama Svjetskog prvenstva.


Svi stadioni Svjetskog nogometnog prvenstva u Kataru

Donosimo kompletan pregled svih stadiona na kojima će se održavati utakmice Svjetskog nogometnog prvenstva u Kataru.

Stadion za Svjetsko nogometno prvenstvo u Kataru na pametan način riješio problem visokih temperatura

Stadion na kojem će Vatreni otvoriti protiv Maroka: Na njemu i Katar otvara prvenstvo

Stadion na kojem će se održati finale prvenstva u Kataru: Na njemu će igrati Srbija protiv Brazila

Otvorio se Al Thumama stadion u Kataru: Na njemu će se održavati Svjetsko nogometno prvenstvo 2022. godine

Prvi montažni stadion na kojem će se igrati Svjetsko nogometno prvenstvo ima kapacitet od 40.000 navijača

Stadion na kojem ćemo igrati protiv Kanade smatraju najveličanstvenijim u Kataru

Stadion za Svjetsko nogometno prvenstvo u Kataru ima teren 17 metara ispod razine mora

Stadion na kojem će Hrvatska odigrati najvažniju utakmicu skupine nalazi se na rubu pustinje

Copy link
Powered by Social Snap