Pretraga

Ovdje igramo s Brazilom: Stadion ima teren 17 metara ispod razine mora

A- A+

Education city stadium dovršen je u lipnju 2020. godine kada je na njemu održano svečano otvaranje i odala se počast svim zaposlenicima u zdravstvenom sustavu koji su za vrijeme lockdowna bili na prvoj crti. Kao i većina novoizgrađenih stadiona za nogometno prvenstvo, donirat će se 20.000 sjedalica (od ukupno 40.000) za stadione diljem svijeta u nižim nogometnim ligama kako bi Katar ostavio znak na razvoju nogometa i sporta.

Education City Stadium | Qatar 2022.

Stadion je okružen Sveučilištima i istraživačkim centrima. Uz to, tamo je i zgrada Katarske zaklade za obrazovanje, znanost i unapređenje zajednice. Stadion je u blizini centra Dohe (7 km) te će mu se moći pristupiti cestom ili metroom. Napredni sustavi za hlađenj moći će omogućiti održavanje događaja kroz cijelu godinu. U okolici stadiona nalazi se i golf teren.

Education City Stadium | Qatar 2022.

Education City stadion ima dizajn koji se oslanja na bogatu povijest islamske arhitekture, spajajući je s modernizmom. Fasada ima trokute koji tvore složene geometrijske uzorke u obliku dijamanta, koji mijenjaju boju ovisno o kutu svjetlosti sunca. Noću je fasada ukrašena šarenim svjetiljkama.

Education City Stadium | Qatar 2022.

Položaj stadiona u Education Cityju pažljivo je odabran, imajući na umu pristupačnost, posebno za navijače s invaliditetom. Kako god došli do stadiona, navijači će prijeći samo kratak put do svojih mjesta po zasjenjenim stazama obrubljenim drvećem, dajući im dovoljno vremena da uživaju u spektakularnom pogledu na mjesto događaja.

Education City Stadium | Qatar 2022.

Education City stadion odrastao je zajedno sa susjedima koji su ga nadahnuli da postane primjer održivosti graditeljima stadiona diljem svijeta. Također usmjerava put za druge, koristeći sustave pametnih zgrada, s integriranim sustavom kontrole i nadzora vode i energije za upravljanje potrošnjom u stvarnom vremenu. Ekološki osviještene prakse dizajna i izgradnje pomažu smanjiti ugljični otisak stadiona, ne samo tijekom izgradnje nego i tijekom cijelog životnog vijeka stadiona.

Education City Stadium | Qatar 2022.

Vrhovni odbor za isporuku i nasljeđe dao je ogroman doprinos praksi zelene gradnje ovdje. Najmanje 55% materijala korištenih za projekt stadiona dolazi iz održivih izvora, a 28% građevinskih materijala ima reciklirani sadržaj, čime se ugljični otisak stadiona minimizira. U cijelom području, u 75% uređenja okoliša korištene su vrste biljaka otporne na sušu i autohtone vrste.


Svi stadioni Svjetskog nogometnog prvenstva u Kataru

Donosimo kompletan pregled svih stadiona na kojima će se održavati utakmice Svjetskog nogometnog prvenstva u Kataru.

Stadion za Svjetsko nogometno prvenstvo u Kataru na pametan način riješio problem visokih temperatura

Stadion na kojem će Vatreni otvoriti protiv Maroka: Na njemu i Katar otvara prvenstvo

Stadion na kojem će se održati finale prvenstva u Kataru: Na njemu će igrati Srbija protiv Brazila

Otvorio se Al Thumama stadion u Kataru: Na njemu će se održavati Svjetsko nogometno prvenstvo 2022. godine

Prvi montažni stadion na kojem će se igrati Svjetsko nogometno prvenstvo ima kapacitet od 40.000 navijača

Stadion na kojem ćemo igrati protiv Kanade smatraju najveličanstvenijim u Kataru

Stadion za Svjetsko nogometno prvenstvo u Kataru ima teren 17 metara ispod razine mora

Stadion na kojem će Hrvatska odigrati najvažniju utakmicu skupine nalazi se na rubu pustinje

Copy link
Powered by Social Snap