Pretraga

Stadion na kojem će Vatreni otvoriti protiv Maroka: Na njemu i Katar otvara prvenstvo

A- A+

Svjetsko nogometno prvenstvo u Kataru održat će se u jesen 2022. godine, a naša nogometna reprezentacija svoju će prvu utakmicu odigrati protiv Maroka na jednom od najljepših stadiona u Kataru. Al Bayt stadion će ugostiti i utakmicu otvaranja Svjetskog prvenstva na kojoj će igrati domaćin protiv Ekvadora.

Al Bayt stadion | Katar 2022.

Na službenim stranicama Svjetskog nogometnog prvenstva Katar 2022 navode kako je stadion pred završetkom radova. Gotovo sva su sjedala postavljena, njih 60.000, koje je proizvela lokalna tvrtka Coastal Qatar. Unutarnja arhitektura stadiona je u završnoj fazi i spremni su tuneli iz kojih će igrači izlaziti 2022. godine. Izvan stadiona zasađena je trava i drveće u cijeloj zoni. Također su stvorena jezera i vodena tijela.

Al Bayt stadion iznutra | Katar 2022.

Na stadionu će odmjeriti snage dvije najveće engleske sile – SAD i Engleska. Osim njih, na stadionu će se odigrati i jedna od najzanimljivijih utakmica skupine Njemačka – Španjolska.

Inspiriran bayt al sha’arom nomadskih naroda koji se tisućljećima urezuju u katarske pustinje, njegova veličanstvena struktura šatora obavija ultramoderni nogometni stadion, a posjetitelji uživaju u udobnosti kao što je to tradicija u ovom dijelu svijeta stoljećima.

Izdvojeni članak

Hrvatska i Argentina večeras igraju na ovom stadionu: Ovdje će se održati i finale

Al Bayt stadion tribine | Katar 2022.

Šatori nomadskih plemena i obitelji u Kataru mogli su se prepoznati po crnim prugama poput onih na  vanjskom dijelu stadiona te po živopisnim uzorcima sadua koji će dočekati navijače na stadionu. Posjetitelji Katara osjetit će okus tradicionalnog dizajna iz regije, dok će se domaći navijači podsjetiti na svoju ponosnu baštinu.

Izdvojeni članak

Khalifa International Stadium: Stadion na kojem naši Vatreni igraju za broncu

Al Bayt stadion | Katar 2022.

Osim što je nevjerojatnog izgleda, dizajn šatora je vrlo praktičan. Sjena koju pruža struktura šatora i njegov krovni sustav, na uvlačenje, nadopunit će tehnologiju hlađenja stadiona te će pomoći održati ugodne temperature u unutrašnjosti bez upotrebe dodatne energije.

Izdvojeni članak

Stadion na kojem će Hrvatska odigrati najvažniju utakmicu skupine nalazi se na rubu pustinje

Al Bayt stadion | Katar 2022.

Aspiracije za zelenu gradnju ne prestaju na samom mjestu stadiona, već se proširuju na okolni grad Al Khor. Ovaj brzorastući grad uživat će u brojnim parkovima, jezerima, vodenim i zelenim površinama, a zaštićeno zemljište zelenog pojasa protezat će se od stadiona do mora.

Al Bayt stadion s pomoćnih terena | Katar 2022.

Veličina parka koji okružuje stadion bit će jednaka trideset nogometnih igrališta. Pješačke staze omeđene drvećem vodit će navijače do arene, dok će se izgraditi opsežni taksi i autobusni putevi kako bi se smanjio broj vozila na lokalnim cestama. Za one automobile koji moraju koristiti ceste, radovi na poboljšanju značit će kraće vrijeme putovanja i manji utjecaj na okoliš.

Al Bayt stadion, hodnici | Katar 2022.

Ako želite  vidjeti glavni stadion na kojem će se odigrati deset utakmica od kojih je jedna finale, kliknite ovdje. To je najveći stadion s kapacitetom od 80.000 sjedala.


Svi stadioni Svjetskog nogometnog prvenstva u Kataru

Donosimo kompletan pregled svih stadiona na kojima će se održavati utakmice Svjetskog nogometnog prvenstva u Kataru.

Stadion za Svjetsko nogometno prvenstvo u Kataru na pametan način riješio problem visokih temperatura

Stadion na kojem će Vatreni otvoriti protiv Maroka: Na njemu i Katar otvara prvenstvo

Stadion na kojem će se održati finale prvenstva u Kataru: Na njemu će igrati Srbija protiv Brazila

Otvorio se Al Thumama stadion u Kataru: Na njemu će se održavati Svjetsko nogometno prvenstvo 2022. godine

Prvi montažni stadion na kojem će se igrati Svjetsko nogometno prvenstvo ima kapacitet od 40.000 navijača

Stadion na kojem ćemo igrati protiv Kanade smatraju najveličanstvenijim u Kataru

Stadion za Svjetsko nogometno prvenstvo u Kataru ima teren 17 metara ispod razine mora

Stadion na kojem će Hrvatska odigrati najvažniju utakmicu skupine nalazi se na rubu pustinje

Copy link
Powered by Social Snap