Pretraga

[Bauštelci zabušavaju] Emocionalnom manipulacijom do goreg rješenja i manje posla

A- A+

Kada je u pitanju uređenje doma, poslovnih prostora ili doslovno bilo kakve priče, postoji jako puno stvari koje mogu poći po zlu. Od toga da ćete kupiti pločice koje će vas kroz dva dana početi živcirati, pa do toga da ćete naići na majstore s kojima se nećete dobro provesti. I to je možda ono i najgore.

vanjske jedinice klima uređaja | izvor: Unsplash

Rad s ljudima je mnogima najveća noćna mora. Od toga da je moguće da dođe do slučajnih nesporazuma, pa do toga da je nekad teško usuglasiti različite ideje i mišljenja. Taj trenutak posebno dolazi do izražaja kada su u pitanju dogovori s majstorima.

Tko god je imao nekakva iskustva s majstorima, vjerojatno je imao i neko negativno. Od situacija u kojima majstori uzmu novce unaprijed pa onda ne obave posao do kraja, do toga da se radovi razvlače danima i tjednima nakon što je bio dogovoren kraj istih, zaista je teško pronaći kvalitetnog i pouzdanog majstora. Danas donosimo jednu priču u kojoj će se mnogi, nažalost, prepoznati.

Izdvojeni članak

Instagram profil koji morate zapratiti: ‘Neka majstore, ja ću’ i priča o DIY uređenju stana

Naš sugovornik je nedavno postavljao klimu u svojem stanu u kući. I dok zvuči kao relativno lagan zadatak, naravno da je došlo do nekih problema. Točnije, oko dogovora mjesta postavljanja vanjske jedinice klima uređaja. Ako ste ikada vidjeli klimu, znate da je u pitanju velika ‘kutija’, koja je dosta nespretna. Upravo zato je poželjno postaviti ju negdje gdje neće smetati. Na primjer, ako imati mali balkon, i moguće je postaviti ju van balkona – to bi bilo idealno.

To je bila i želja našeg sugovornika, dok ga majstor nije nagovorio na ‘bolju’ varijantu, a to je da jedinica ipak bude na balkonu. Jednostavno, majstor je rekao kako je moguće postaviti to van balkona, ali da bi bilo teže i napornije. Netko bi cijelo vrijeme morao držati ljestve i paziti da ne dođe do pada (u pitanju je četiri metra visine), a sve bi moglo i malo dulje potrajati. No naravno, sve kako naš sugovornik želi.

Nije trebalo dugo da se naš sugovornik sažali nad majstorom i ipak odluči postaviti klimu na balkon, jer se to u tom trenutku činilo kao puno jednostavnije rješenje, iako je majstor bio plaćen za postavljanje van balkona. Posao je kao takav uvelike pojednostavljen, a naš sugovornik sada zauvijek (ili dok ne odluči zvati majstora i premjestiti to) ima vanjsku jedinicu klime na malome balkonu. Emocionalna ucjena ili?


Ako ste i vi imali  negativna iskustva s majstorima, slobodno nam se javite na naš redakcijski mail [email protected] s pričom.

Copy link
Powered by Social Snap