Pretraga

Direktan ulaz u more: Privatna terasa luksuzne vile na Jadranu potpuno presjekla javnu plažu

A- A+

Ovih dana stanovnici Visa upozoravaju na novi i krajnje zabrinjavajući slučaj devastacije naše obale, čime taj trend ujedno ima samo uzlaznu putanju. Ovog puta riječ je o luksuznom objektu pod nazivom Villa Kati/Villa Sunset Water, točnije o betonskoj terasi te vile koja je pohlepno u potpunosti presjekla javnu plažu te zaplivala u more. Također, gostima je s privatne terase vile olakšan ulaz u more postavljanjem stepenica, a osiguran je i vez za dvije jahte. Da stvar bude još apsurdnija, vila se uredno i više nego transparentno iznajmljuje na cijelom nizu oglašivačkih platformi za najam luksuznih nekretnina. Zbog takvih nedopustivih postupaka se, po tko zna koji puta, otvorilo pitanje o radu nadležnih institucija.

Villa Kati/Villa Sunset Water

Villa Kati, odnosno Villa Sunset Water i njezina privatna terasa/plaža | foto: Booking

Slučajevi devastacije hrvatske obale nažalost su učestali prizori već dugi niz godina, a taj trend na Jadranu ima uzlaznu putanju. U skladu s tim, postavlja se pitanje što je s nadležnim institucijama i rade li adekvatno svoj posao kako uopće ne bi došlo do takvog pohlepnog zadiranja u javno dobro ili, ako već nekim propustom dođe, da ono bude uspješno sanirano. Međutim, dok se to zabrinuto pitamo, istovremeno smo ponovno svjedoci jednog takvog novog i nadasve nedopustivog čina, a kojim se ovaj put ogromnim luksuznim objektom pod nazivom Villa Kati/Villa Sunset Water u Visu na otoku Visu, točnije njezinom betonskom terasom itekako kročilo u pomorsko javno dobro.

Da stvar bude još bolja, odnosno gora cijela je javna plaža, očito nezaustavljivom željom vlasnika vile, presječena i to upravo spomenutom terasom sa divnim ležaljkama i kaminom koja, ni manje ni više, završava direktno u moru. Osim toga, gostima je s privatne terase vile olakšan ulaz u more postavljanjem stepenica, a osiguran je i vez za dvije jahte.

Izdvojeni članak

Veliki korak prema zaustavljanju betonizacije i prekomjerne stambene izgradnje Makarske?

Betonska terasa ukrala javnu plažu

Villa Kati nalazi se u Visu, na adresi ulica Vladimira Nazora 47, a na taj objekt upozoravaju i stanovnici. Naime, apsurdno je da se vila uredno i više nego transparentno iznajmljuje na cijelom nizu oglašivačkih platformi za najam luksuznih nekretnina, nudeći klijentima nezaboravan odmor uz opuštajući zvuk valova, pritom ostavljajući po strani upitne radnje o preotimanju javnog dobra, donosi portal Morski.hr. Osim toga, zanimljivo je da se jedini javno dostupan broj telefona povezan s ovom adresom nalazi ne u Hrvatskoj, već u Nizozemskoj.

– Možete li zamisliti da svoj odmor provedete u prostranoj vili pored mora i probudite se uz zvuk valova? Moguće je u vili Kati direktno uz more koja se nalazi na otoku Visu u gradu Visu. Prekrasna vila sastoji se od četiri neovisne cjeline integrirane u jednu vilu s tim da svaki dio ima svoju privatnost. Čitava vila potpuno je obnovljena u 2017. Ukupno, vila ima 9 prostranih i klimatiziranih dvokrevetnih spavaćih soba s prekrasnim pogledom na more, 7 kupaonica i može primiti do 18 gostiju. Svaka jedinica ima veliku terasu s panoramskim pogledom na more idealnu za uživanje u sunčanju i blagovanju, dok najveća terasa ima izravan ulaz u more i mogućnost veza za dvije jahte, stoji na oglašivačkoj stranici My Luxoria.

Villa Kati/Villa Sunset Water

Villa Kati/Villa Sunset Water ima direktan ulaz u more s terase i vez za dvije jahte | foto: My Luxoria

Villa Kati ili Villa Sunset Water?

Tjedni najam u srcu sezone za ovaj objekt doseže 10.500 eura, što uz luksuzno uređenje i ponudu ne bi bio apsolutno nikakav problem da nije riječ o već spomenutom slučaju devastiranja i privatiziranja obale. Međutim, pomalo zbunjuje i činjenica da se na nekim oglašivačkim platformama ovaj objekt zove Villa Kati, a na drugima Villa Sunset Water.

Kao domaćin ovog luksuznog objekta koji je presjekao javnu plažu i tako zaplivao u more predstavio se Damjan. Domaćin svoju vilu opisuje kao jedinstvenu, smještenu na rivi grada Visa, a koja može primiti do osamnaest osoba. Štoviše, hvali se da je vila obložen izvrsnim bračkim kamenom, naime, istom vrstom kamena koji je korišten za fasadu Bijele kuće u Washingtonu, a opremljena je i najfinijim drvenim interijerom. Godine 2017. ukupno četiri etaže vile u potpunosti su obnovljene i to nakon njezine gradnje 2000. godine, pa su tako u jednu vilu integrirana četiri apartmana uz zadržavanje privatnosti svakog dijela, prenosi portal morski.hr

Domaćin dalje navodi da svaki apartman sadrži potpuno opremljenu kuhinju, prostrani dnevni boravak i blagovaonicu, a vila sveukupno ima sedam kupaonica i devet dvokrevetnih spavaćih soba. Također, svaka spavaća soba ima prekrasan pogled na more, a svaki apartman ujedno ima veliku terasu s pogledom na more za uživanje u sunčanju i jelima na otvorenom prostoru. Potpuno opremljeni apartmani s udobnim krevetima i klimom tako služe kao privremeni dom u srcu antičkog dijela Visa.

Izdvojeni članak

Očaj stanovnika zbog betonskog diva, a načelnik tvrdi: ‘Mnogi će imati koristi’

Tobože privatna plaža

Damjan potom ističe da njegova vila ima 540 četvornih metara prekrasnog unutarnjeg prostora i 310 četvornih metara terasa s pogledom na more, uključujući 225 četvornih metara privatne terase/plaže koja se proteže sve do mora, omogućujući direktan ulazak u more preko kupališnih stepenica i mogućnost veza za dvije jahte. Kao posebna napomena stoji da samo četiri spavaće sobe u glavnom apartmanu imaju mogućnost korištenja privatne terase/plaže.

Tako se kao jedna od prednosti ove luksuzne vile ističe tobože privatna plaža, međutim, time se goste dovodi direktno u zabludu, barem kada se govori o tumačenju hrvatskih zakona, navodi portal Morski.hr. Bez obzira na upitne radnje, odnosno preotimanje javnog dobra, vila radi punom parom o čemu svjedoči njezina bukiranost na oglašivačkim stranicama, kao i uspavanost nadležnih institucija koje bi prve trebale dovesti u pitanje zakonitost izbetonirane privatne terase u moru.

Villa Kati

U opisu upitne vile stoji da ima 225 četvornih metara privatne terase/plaže | foto: Booking

Copy link
Powered by Social Snap