Pretraga

Dogradnju doma za starije u Puli vrijednu 8,5 milijuna eura izvodit će Radnik iz Križevaca

A- A+

Rekonstrukcija i dogradnja matične zgrade Doma za starije osobe Alfredo Štiglić Pula od kapitalnog je značaja za Istarsku županiju. Trenutno je to najveća investicija na području socijalne skrbi u županiji. Nakon što su koncem rujna prošle godine započeli radovi na rekonstrukciji depandanse Doma, sve je bliži i početak građevinskih radova na glavnoj zgradi. Naime, postupkom javne nabave, za izvođača radova odabrana je tvrtka Radnik d.d. iz Križevaca. Projekt je vrijedan više od 8,5 milijuna eura, a sufinanciraju ga Istarska županija i Grad Pula u jednakom omjeru. Radovi bi trebali potrajati 19 mjeseci.

Idejno rješenje Doma za starije osobe Alfredo Štiglić Pula1

Idejno rješenje Doma za starije osobe Alfredo Štiglić Pula | Foto: Istarska županija

Uskoro bi u Puli trebala započeti revitalizacija Doma za starije osobe Alfredo Štiglić. Radove će izvoditi križevačka tvrtka Radnik d.d., kako je odlučeno u procesu javne nabave. Vrijednost odabrane ponude iznosi 8.553.093,89 eura (bez PDV-a), što je znatno niže u odnosu na procijenjenu vrijednost od 10 milijuna eura. Projekt u istom omjeru sufinanciraju Istarska županija i Grad Pula. Nedavno je predsjednik uprave Radnika Mirko Habijanec istupio oko plaća na crno u sektoru građevine o čemu više možete pročitati ovdje.

Idejno rješenje Doma za starije osobe Alfredo Štiglić Pula2

Idejno rješenje Doma za starije osobe Alfredo Štiglić Pula | Foto: Istarska županija

Iz Istarske županije istaknuli su da će datum početka radova uskoro biti poznat. Predviđeno je da će radovi trajati 19 mjeseci od dana uvođenja u posao. Zbog kompleksnosti samog projekta, nužno je odraditi još nekoliko predradnji, među kojima je i priprema regulacije prometa u Krležinoj ulici, gdje se nalazi matična zgrada Doma.

Izdvojeni članak

Pogledajte kako izgleda novi Dom za starije u Labinu, gradila ga je tvrtka DeConte

Nakon dogradnje, kapacitet u Domu povećat će se za 48 soba i 88 kreveta. Dakle, raspolagat će s kapacitetom od 241 mjesta, u odnosu na sadašnja 153. Pri okončanju projekta, ostat će isključivo dvokrevetne sobe, točnije njih 56. Svaka će imati svoju kupaonicu, a katovi će biti opremljeni dnevnim boravcima s malim kuhinjama. Dijelu objekta koji ne ide u dogradnju, ostaju 83 sobe.

Pogledajte ovdje inovativan projekt rotirajućeg parkinga kojim je u Puli riješen problem nedostatka parkirnih mjesta.

Copy link
Powered by Social Snap