Pretraga

Galerija: Nove vizure pruge od Križevaca prema Dravi, na gradilištu kao u mravinjaku

A- A+

HŽ infrastruktura objavila je nove fotografije iz zraka snimljene u siječnju na kojima se vide kompletni obrisi velikih vijadukata i mostova te novih kolodvora i stajališta na pružnoj trasi između Križevaca i Drave. Radovi, čini se, napreduju po planu, a izvodi ih turska tvrtka Cengiz Insaat.

Vijadukt Carevdar između Koprivnice i Križevaca

Vijadukt Carevdar između Koprivnice i Križevaca | foto: HŽ infrastruktura

Cijeli projekt izgradnje pruge na ovoj trasi vrijedan je 350 milijuna eura, a sufinanciran je iz Instrumenta za povezivanje Europe, te je uvršten na listu strateških projekata Republike Hrvatske. Radovi se trenutačno izvode duž cijele dionice duge 42,6 kilometara.

Sudeći prema fotografija koje je objavila HŽ Infrastruktura projekt je u velikim zamahu. Sada se iz zraka vide vijadukti i mostovi u završnim fazama, kao i buduće kolodvorske zgrade.

Izdvojeni članak

Desetljeće za razvoj željeznice u Hrvatskoj započelo gradnjom nizinske pruge, što očekivati?

Izvođač radova je turska tvrtka Cengiz Insaat koja trenutačno na projektu ima angažirano 300 radnika. U sklopu projekta predviđene su i rekonstrukcija i izgradnja novih kolodvora i stajališta, mostova, galerija, vijadukata, željezničko-cestovnih prijelaza, cestovnih nadvožnjaka, podvožnjaka, pothodnika i paralelnih cesta, odnosno ukupno četrdesetak novih i obnovljenih objekata.

Pogledajte ovdje kako je izgledalo naguravanje željezničkog mosta Drava.

Copy link
Powered by Social Snap