Pretraga

HŽ Infrastruktura gradi novu zgradu uprave u centru Zagreba: Uskoro će se tražiti idejno rješenje

A- A+

HŽ Infrastruktura priprema veliku infrastrukturnu investiciju. Na površini od 20 tisuća četvornih metara na državnom zemljištu istočno uz zagrebački Glavni kolodvor, na trenutnoj lokaciji garažnih kolosijeka i HŽ-ovih zgrada na Branimirovoj ulici žele izgraditi novu upravnu zgradu s parkiralištem. Razlog? Žele zadovoljili potrebu za kvalitetnim i funkcionalnim radnim okruženjem.

Ivan Kršić, direktor HŽ Infrastrukture | Foto: HŽ Infrastruktura

Arhitekti koji se prijave na natječaj za idejno rješenje vrijedan 348.625 tisuća kuna s PDV-om imaju težak zadatak. Moraju ‘anticipirarti nove standarde uredskog poslovanja’, minimizirati tzv. open space, a ulazni hol i hodnike zgrade moraju “fleksibilno osmisliti” za održavanje izložbi, prezentacija i drugih događanja, otkriva Telegram.

Izdvojeni članak

Bizarno poslovanje HŽ Infrastrukture: Otkriveno da mjesecima ne mogu provesti milijunski natječaj

U planu i podzemna garaža

Osim toga, u projektnom zadatku stoji da su motivirani težnjom za integracijom svih poslovnih aktivnosti na jednom mjestu, a cilj im je dobiti “suvremeno, a opet funkcionalno i racionalno rješenje” za 900 djelatnika. Sada su, kako kažu, raspršeni na nekoliko lokacija u Zagrebu, pa bi ovako racionalizirali režijske i troškove održavanja, a dobili bi i više mjesta za arhivsku građu. Problem parkirališta planiraju riješiti podzemnom garažom.

Kako piše Telegram, HŽI navodi i kako im zgrade koje trenutno koriste ‘dodatno opterećuju troškove poslovanja’ jer je riječ o zaštićenim kulturnim dobrima ili dijelovima zaštićene povijesne cjeline, za što im se naplaćuje i spomenička renta. A kako su zgrade oštećene u potresima, ‘nužne su sanacije i znatna ulaganja’.

HŽ Infrastruktura gradi novu zgradu uprave u centru Zagreba: Uskoro će se tražiti idejno rješenje
Share via
Copy link
Powered by Social Snap