Pretraga

Još jedan grad na Jadranu, uz Dubrovnik, imat će žičaru

A- A+

Općinsko vijeće grada Stona na svojoj sjednici usvojio je proračun za 2022. godinu, a u njemu se nalazilo podosta stavaka i projekata koji će se financirati iz fondova Europske unije. Uspinjača do brda Podzvizd bit će jedan od tih projekata.

Ston | Grad Ston

Vlasnik nove uspinjače bit će Općina Ston koja je jedna od četiri pelješke općine uz Trpanj, Orebić i Janjina. Cijeli projekt komentirao je lokalni načelnik općine Vedran Antunica.

Izdvojeni članak

Beroš mijenja Zakon o razini buke, žičara bi mogla početi raditi do Snježne kraljice

 

-Naš poznati alpinist Stipe Božić je svojedobno, snimajući reportažu o usponu na stonske zidine, rekao kako odavno nije doživio takav nezaboravan pogled koji se s Podzvizda, osim na sam Ston, pruža na južnu i sjevernu stranu Pelješca. Iz njegove izjave zapravo je nastala ideja od našoj uspinjači, riječi Antunice prenosi Slobodna Dalmacija.

Izdvojeni članak

[VIDEO] Gradi se nova suvremena žičara s nosačima za bicikle: Vrijednost 30 milijuna kuna

 

– Prvi uvjet za ostvarenje tog projekta je izmjena općinskog prostornog plana, koji se treba uskladiti sa županijskim. Traje javna rasprava. To je proces, od ideje do realizacije treba malo više vremena, jer osim ekonomskih analiza, potrebno je izraditi studiju utjecaja na okoliš i idejni projekt. Ali to je ideja koja ide. Za obnovu tvrđave Podzvizd, koju radi Društvo prijatelja dubrovačke starine, izrađena je arheološka studija i dio projektne dokumentacije, rekao je načelnik Antunica.

Još jedan grad na Jadranu, uz Dubrovnik, imat će žičaru
Share via
Copy link
Powered by Social Snap