Pretraga

Latković 20 godina bespravno gradi: Žali se na odluku o rušenju ukupne vrijednosti 280 tisuća eura

A- A+

U uvali Vruja već godinama traje borba protiv bespravne gradnje investitora Stipe Latkovića. Iako su se podnosile prijave i ispisivale kazne, bespravno sagrađeni objekti njegove tvrtke Point su još tamo. Do 20. ožujka je otvoren natječaj za izvođača radova koji će bagerima sve srušiti. No, tvrtka Point na to je podnijela žalbu.

Uvala Vruja

Uvala Vruja | Screenshot: Youtube

Glavni državni inspektor, Andrija Mikulić kazao je za Novu tv kako natječaj za izvođača koji će rušiti bespravno sagrađeni objekt traje određeni broj dana jer su u pitanju veliki iznosi. Dodao je kako postoje mogućnosti žalbe i sve procedure vezano za to. Dva dana nakon te izjave, zaprimljena je žalba Latkovićeve tvrtke Point o kojoj treba odlučiti Komisija za kontrolu javne nabave, prenosi Dnevnik.hr.

– Gospodin svoje pravne manevre koristi u sukobu s državom odgađajući tako rušenje jer država ne može rušit dok ne završi spor koji je ona pokrenula protiv rečenog gospodina. Ovdje smo na straži na magistrali. Čekamo bagere i ako se ikad ukažu bit će svečano dočekani kao vlak slobode, rekao je novinar Boris Dežulović reporteru Nove tv Mariu Juriču.

Izdvojeni članak

Ministarstvo ponovno interveniralo u slučaju uvale Vruje: Latkoviću odbijena žalba

Dežulović je istaknuo kako ne očekuju previše. Dodao je i kako Latković već 20 godina gradi po Vruji – pomorskom dobru, državnoj zemlji. Inače, posao rušenja se procjenjuje na više od 280.000 eura.

Podsjetimo kako je sredinom veljače potvrđena odluka Splitsko-dalmatinske županije o oduzimanju koncesije tvrtki Point u uvali Vruji. Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, odbilo je žalbu Latkovićeve tvrtke. Bio je to drugi put da je Ministarstvo interveniralo u ovom slučaju.

Izdvojeni članak

Održano drugo izdanje Festivala bespravne gradnje i devastacije prirode: Nastupala i Severina

Prije toga je Ministarstvo interveniralo 2018. godine, nakon što je splitsko-dalmatinska Županijska skupština oduzela Latkoviću koncesiju koja se odnosila na uvalu Vruju. Tada se Latković žalio Ministarstvu, koje je onda prihvatilo njegovu žalbu. Inače, DORH je započeo istragu o bespravnoj gradnji u uvali Vruja nakon što je u srpnju 2021. godine organiziran prosvjed u Vruji.

Tada je općinsko državno odvjetništvo u Splitu podignulo optužnicu protiv poduzetnika Stipe Latkovića. Predsjednik Milanović se uključio i branio Latkovića, inače jednog od suradnika i financijera u svojoj kampanji. Latković je godinama devastirao uvalu Vruje, te mu je i dodijeljena nagrada ‘Zlatna Vruja’, koja se dodjeljuje za najljepšu devastaciju pomorskog dobra u Hrvatskoj. Više o tome pročitajte ovdje.

Copy link
Powered by Social Snap