Pretraga

Natječaj za graditeljsku nagradu: Iznimna građevinska i arhitektonska postignuća u Hrvatskoj

A- A+

CEMEX Hrvatska i Odbor nagrade otvorili su natječaj za dodjelu Graditeljske nagrade CEMEX koja predstavlja priznanja za iznimna građevinska i arhitektonska postignuća u Hrvatskoj. Natječaj za Graditeljsku nagradu CEMEX ove će godine biti otvoren do 23. travnja.

Stambene zgrade | Unsplash

Nagrade se dodjeljuju u četiri glavne kategorije: Stambene građevine, Javne i poslovne građevine, Infrastrukturne građevine i Zajednički prostori. Posebne nagrade dodjeljuju se i projektima koji poštuju načela održive gradnje, dostupnosti objekata osobama s posebnim potrebama, ostvaruju posebnu društvenu vrijednost ili pokazuju inovativnost gradnje, u čak četiri kategorije: Održiva gradnja, Inovacije u graditeljstvu, Univerzalna pristupačnost i Društvena vrijednost.

Izdvojeni članak

Pogledajte web platformu za vođenje projekata koju koriste najbolje građevinske firme, koristi se i na izgradnji Kampusa Rimac

U natječaju sudjelovati mogu svi arhitekti i građevinari s projektima koji su završeni tijekom posljednje dvije godine, 2020. i 2021. Prijaviti se mogu projekti pri čijoj je izradi korišteno najmanje pedeset posto CEMEX-ovih proizvoda. Značajke koje će se uzimati u obzir pri ocjenjivanju projekta su arhitektonsko rješenje, projekt konstrukcije, postupak gradnje, cjelovita održivost i drugi stručni čimbenici.

Neovisni stručni Odbor nagrade i ove godine čine uvaženi stručnjaci u svojim područjima rada mr. sc. Petra Škevin, d.i.a., potpredsjednica Upravnog odbora Hrvatskog savjeta za zelenu gradnju, prof. dr. sc. Alen Harapin, d.i.g., prodekan za tehnologiju, infrastrukturu i konkurentnost Fakulteta građevinarstva arhitekture i geodezije u Splitu i Daša Gazde, d.i.a., predsjednica Društva arhitekata Splita.

Izdvojeni članak

Metaverse građevinski sektor cvate: Tvrtke se bave izgradnjom, prodajom i iznajmljivanjem nekretnina

Pobjednici nacionalnog prednatjecanja predstavljat će uspjehe hrvatske arhitekture i graditeljstva na priznatom međunarodnom natječaju, Međunarodnoj graditeljskoj nagradi CEMEX (CEMEX Building Award) koja će se krajem godine održati u Meksiku.
Prijavnice za natječaj možete pronaći ovdje.
Copy link
Powered by Social Snap