Pretraga

Plenković i ministar prometa obišli novu luku u Slavonskom Brodu te najavili sličan projekt u Osijeku

A- A+

Plenković i ministar Butković najavili u četvrtak su posjetili novoizgrađenu luku u Slavonskom Brodu te su predstavili i planove radova na proširenju kontejnerskog terminala u luci. Cijeli projekt izgradnje nove luke ukupno iznosi 280 milijuna kuna.

Plenković i Butković u luci Slavonskog Broda | MMPI

U izjavi za medije nakon obilaska luke, ministar Butković je istaknuo važnost projekta izgradnje i unapređenja infrastrukture u luci Slavonski Brod, ukupne vrijednosti oko 280 milijuna kuna. Budući je riječ o projektu koji se provodio u više faza, posljednja faza vrijednosti 130 milijuna kuna, financirana je europskim sredstvima.

Izdvojeni članak

Ministar Butković: Krajem srpnja se u promet pušta Pelješki most

– Ovaj projekt ovdje u Slavonskom Brodu zapravo pokazuje opredjeljenje Vlade Republike Hrvatske i nas kao Ministarstva, da koristimo i sve više usmjeravamo sredstva i investicije prema rijekama i unutrašnjim plovnim putovima, naravno u tom smislu i teretnim terminalima, rekao je ministar Butković te najavio sličan projekt u Osijeku.

Izdvojeni članak

Butković obećava rješenje jaza između skupog materijala i fiksnih cijena javne nabave

Dodao je još jedan projekt u luci  Slavonski Brod kojim će se povećati kapaciteti kontejnerskog terminala u luci, a gdje će biti smještene servisne službe, carina, policija i ostalo potrebno za funkcioniranje terminala. Planirani rok završetka navedenog projekta je kraj 2024. godine.

Izdvojeni članak

Jedan od najzahtjevnijih građevinskih projekata u Hrvatskoj napreduje po planu

Ministar se osvrnuo na plovnost same rijeke, rekavši kako je potrebno raditi na njenom poboljšanju, odnosno, pokušati pokrenuti projekt kojim bi se moglo krenuti prema produbljenju korita s ciljem podizanja plovnosti Save na višu razinu.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap