Pretraga

Jedan od najzahtjevnijih građevinskih projekata u Hrvatskoj napreduje po planu

A- A+

U tijeku su radovi na jednom od najzahtjevnijih građevinskih projekata u Hrvatskoj, a radi se izgradnji mosta Cetina iznad kanjona istoimene rijeke u sklopu omiške obilaznice. Most će spajati dva tunela obilaznice.

Izgradnja mosta Cetina | Geotech

Budući most predviđen je u duljini od cca 215,0 m te će biti temeljen (usidren u stijensku masu) na svojim krajevima na oba izlaza iz tunela. Most se izvodi naguravanjem prefabriciranih elemenata iz tunela preko kanjona u drugi tunel pomoćnom konstrukcijom (prvi put korištenje takve tehnologije u Hrvatskoj). Na ovom projektu sudjelujemo u izradi građevinskog projekta stabilizacije / uklanjanja potencijalno nestabilnih blokova stijenske mase koji mogu ugroziti budući most te postojeću dionicu državne ceste DC 70 OmišNaklicečvor Blato koja prolazi ispod kanjona, napisali su iz Geotecha na svom Facebook profilu.

Ovaj građevinski pothvat olakšat će putovanje oko Omiša i ukupno će koštati oko 180 milijuna kuna. Dovršetak mosta predviđa se najkasnije do ožujka 2023. godine, a dionica od tri i pol kilometra će biti spojena. Dva tunela koja spajaju most zajedno su dugačka preko dva kilometra, tunel Omiš dugačak je 1.471 metar, a tunel Komorjak 600 metara.

Izgradnju mosta Cetina možete pogledati u video od Hrvatskih cesta ispod teksta, radi se o snimkama iz zraka, odnosno, dronom.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap