Pretraga

Splićani će dobiti bitku za Vruju: Latkoviću će ponovno oduzeti koncesiju?

A- A+

Vijećnici splitske Županijske skupštine na sjednici 6. prosinca tražit će da tvrtka “Point Split” koja je u vlasništvu poduzetnika Stipe Latkovića napusti pomorsko dobro na području Vruja i to u 90 dana. Riječ je o drugom oduzimanju prava na korištenje priobalnog pojasa od strane Županije kao davatelja koncesije, jer je prva odluka iz 2018. godine srušena u ljeto 2020. godine od strane Ministarstva mora nakon žalbe tvrtke “Point Split”.

Obala | Foto: VRUJA – Festival bespravne gradnje i devastacije prirode

Uvala Vruja  je smještena na pola puta između Omiša i Makarske i najvećim dijelom teritorijalno pripada Općini Zadvarje. Javnosti je odavno poznato i mi smo pisali o privatizaciji toga područja od strane poduzetnika Latkovića koji ju je sasvim privatizirao i ”izbetonirao”.

Prošlo ljeto su se građani organizirali i prosvjedovali zbog zabrane dolaska, kupanja u uvali, ali i probijanja ilegalnog puta od Jadranske magistrale do same plaže, preko zemljišta kojim upravljaju Hrvatske šume, sve kako bi se gostima resorta Vruja omogućio dolazak vozilima, piše Slobodna Dalmacija.

Izdvojeni članak

Drugo izdanje Festivala bespravne gradnje i devastacije prirode za zaštitu uvale Vruja

Županija se u predloženoj odluci usredotočila na izgradnju lukobrana i manje lučice bez građevinskih dozvola, te je u dugom obrazloženju odluke i “povijesnom pregledu” cjelokupnog slučaja, navedeno kako je “koncesijom iz 2014. dodijeljeno pravo korištenja plaže u svrhu obavljanja turističke djelatnosti (iznajmljivanje suncobrana, ležaljki, sandolina, pedalina…”, a ne za bilo kakvu gradnju ili rekonstrukciju objekata. Point Split nije se pridržavao svih stavki ugovora zbog čega se Županija ponovno odlučila na poništavanje koncesije.

Izdvojeni članak

Pogledajte kako izgledaju stepenice nagrađene Zlatnom vrujom za najbolju devastaciju na pomorskom dobru

 

Odluku je predložio župan Blaženko Boban (HDZ), a na dnevni red je stavio predsjednik Skupštine Mate Šimundić (Domovinski pokret). Ako županijski vijećnici potvrde predloženo oduzimanje koncesije, Latković će nakon primitka odluke imati 15 dana za možebitnu (novu) žalbu Ministarstvu mora.

Splićani će dobiti bitku za Vruju: Latkoviću će ponovno oduzeti koncesiju?
Share via
Copy link
Powered by Social Snap