Pretraga

Valamar Hoteli ulažu 223 milijuna kuna na Hvaru, gradit će se eko ljetovalište

A- A+

Hotelska grupacija Valamar Holiday & Resorts i mirovinski fond PBZ Croatia osiguranje zajedno ulažu 223,2 milijuna kuna u hotelski kompleks u Starom Gradu na Hvaru. Investicija će se najviše odnositi na izgradnju Valamarovog prvog eko ljetovališta koje je energetski samoodrživo. Još jedna od mnogih najavljenih investicija u turizam na Jadranskoj obali ove godine.

Hvar Places Hotel by Valamar | Valamar

Odobrenje za ulaganje donio je i Nadzorni odbor hvarske hotelske tvrtke Helios Faros koja je u sastavu grupacije Valamar. Nova ulaganja će biti raspodijeljena na nadograđivanje tog hotelskog portfelja na četiri i pet zvjezdica. Osim nadograđivanja, gradit će se i Valamarov prvo održivo eko ljetovalište pod nazivom Nature resort gdje će se i najveći postotak ulaganja i potrošiti.

Izdvojeni članak

Singapurski milijarder kupio zapušteni hotelski objekt pored Dubrovnika i izgradit će Four Seasons Hotels & Resorts

– Nature resort novi je Valamar koncept potpuno održivog eko ljetovališta pozicioniranog za odmor obitelji. Izgradnja ljetovališta ostvarit će se poštujući najviše standarde zelene gradnje što uključuje ekološki prihvatljive materijale s minimalnim utjecajem na okoliš, korištenje obnovljivih izvora energije i visoku razinu energetske učinkovitosti. Valamar nature resort na otoku Hvaru prvi je turistički projekt koji će koristiti prefabricirane objekte i modularnu gradnju projektiranu prema Valamar standardima kvalitete smještaja, ističu iz kompanije.

Izdvojeni članak

[FOTO] Gradi se novi švicarski hotel u Splitu vrijedan 25 milijuna eura

Valamar i PBZ Croatia osiguranje d.d. su putem stečajnog postupka akvizirali Helios Faros, a 2021. godine otvoren je prvi obnovljeni hotel Hvar Places Hotel by Valamar. Njihov cijeli poslovni plan ulaganja je ukupnog iznosa oko 800 milijuna kuna, a ovih 220 milijuna je namijenjeno, za sada, za Natural resort. Do 2025. godine očekuje se rekonstrukcija i izgradnja tri hotela i ljetovališta s četiri i pet zvjezdica s ukupnim kapacitetom smještaja od 700 jedinica.

Izdvojeni članak

Planira se izgradnja novog trgovačkog centra u središtu grada, ulaganje od 130 milijuna kuna

Arhitektura ljetovališta će se uklopiti u prirodni krajolik i okoliš našeg najsunčanijeg otoka. Unutarnje uređenje će biti prepušteno domaćim dizajnerima i umjetnicima koji će upotrebljavati lokalnu tradiciju i materijali. Za dodatan dokaz o brizi za ekologiju i održivost, svako posječeno stablo će biti nadomješteno novo posađenim. Kao vodilju ideje oko cijelog ljetovališta ističu lokalnu hranu i namirnice proizvedene na otoku. Pomoću digitalizacije, uklonit će se korištenje papira za pisanje i printanje na cijelom kompleksu. Projekt se planira dovršiti 2023. godine uz sve aspekte održivog razvoja, uz to projekt se planira prijaviti na zelene EU fondove.

Valamar za sada ima ugostiteljske objekte na nekoliko mjesta u Dalmaciji i Istri: Poreč, Rabac, Otok Krk, Otok Rab, Makarska, Otok Hvar i Dubrovnik te u Austriji Obertauern. Valamar društvo trenutno ima središte u Poreču.

Copy link
Powered by Social Snap