Pretraga

Video: Gradi se spektakularan Mercedesov toranj u Dubaiju

A- A+

Grupacija Mercedes Benz ulazi na tržište nekretnina izgradnjom svoga tornja od 65 katova. Mercedesov partner, razvojni programer sa sjedištem u Dubaiju, Binghatti, već je započeo izgradnju, a očekuje se da će projekt biti završen 2026. godine. Neboder će sadržati 225 stanova, kao i restorane, teretanu, salone, izložbene prostore i VIP parking.

Mercedesov toranj Dubai

Mercedesov toranj Dubai | foto: screen shot you tube

U Dubaiju, nedaleko od najviše zgrade na svijetu, Burj Khalife, u realizaciji je projekt koji je rezultat suradnje između Mercedes-Benza i razvojnog programera Binghatti, te predstavlja značajan korak za automobilsku kompaniju u svijetu nekretnina. Riječ je o izgradnji nebodera na 65 katova.

Neboder bi trebao postat jedno od najviših zdanja u gradu. Njegov dizajn karakterizira fluidna forma sa zakrivljenim vrhom i fasadama ukrašenim logom Mercedes-Benza u obliku trokrake zvijezde. Planirano je da sadrži 225 stanova, restorane, teretanu, salone, izložbene prostore i VIP parking.

Izdvojeni članak

10 najviših nebodera na svijetu

Britta Seeger, članica upravnog odbora Mercedes-Benz Group AG, istakla je da je cilj ovog projekta stvaranje novog, poželjnog prostora koji će odražavati DNK brenda i pružiti kupcima mjesto za odmor i povratak kući, piše biznisinfo.ba.

Ovaj projekt je najnoviji u nizu stambenih objekata koje kreiraju proizvođači automobila širom svijeta. Pored Mercedes-Benza, i drugi velike brendovi također razvijaju svoje stambene nekretnine. Među njima je i Rimac. Pogledajte ovdje kako bi trebao izgledati njegov toranj.

Copy link
Powered by Social Snap