Pretraga

Započela gradnja novog simbola splitske zapadne obale, zna se i izvođač radova

A- A+

Završeno je raščišćavanje ruševina i građevnog otpada koji je na atraktivnoj lokaciji splitske zapadne obale ostao nakon rušenja hotela Marjan. Sada ovdje započinje nova priča. Krenula je gradnja luksuznog turističkog objekta od 15 katova. Riječ je o jednoj od najvećih investicija u Hrvatskoj čiji iznos premašuje 100 milijuna eura, a nositelj je Adris grupa iz Rovinja. Bilo smo na gradilištu gdje se trenutno intenzivno izvode temeljni radovi.

Split novi hotel zapadna obala gradilište| foto: Ivana Solar

Split novi hotel zapadna obala gradilište| foto: Ivana Solar

Hotel Marjan, nekada simbol Splita i dominantna vizura njegove zapadne obale u ožujku je otišao u povijest. Završeno je njegovo rušenje, a nešto kasnije i uklanjanje ostataka građevine. No, to ne znači da su građevinski strojevi i bauštelci nestali s ove lokacija. Naprotiv, sve ih je više s obzirom na to da je započela gradnja novog hotela.

Izdvojeni članak

Donosimo detalje obnove Poljuda, radovi idu u dvije faze, očekuje se izvođač radova

Investitor, Adris grupa, 15. ožujka dostavila je Upravnom odjelu za urbanizam i izgradnju Grada Splita prijavu početka građenja po važećoj građevinskoj dozvoli za parcelu na adresi Obala kneza Branimira 8. Kao izvođač radova prijavljena je pak tvrtka EUROCO d.d. iz Vinkovaca.

Split novi hotel zapadna obala gradilište

Split novi hotel zapadna obala gradilište| foto: Ivana Solar

Split novi hotel zapadna obala | foto: Ivana Solar

Split novi hotel zapadna obala | foto: Ivana Solar

Bili smo na gradilištu gdje se trenutno izvode temeljni radovi onoga što bi za dvije godine trebao biti luksuzan hotel pod kapom Adris grupe iz Rovinja. Građevinska operativa ovdje je u punom pogonu. Ravna se teren u sklopu investicije čija se vrijednost procjenjuje na preko 100 milijuna eura.

Hotel će imati 15 katova, od podruma, preko prizemlja koje zajedno s dva kata i krovnom etažom čine bazu hotela, te vertikale tornja. Za projekt arhitekture hotela Marjan zadužen je Studio 3LHD iz Zagreba, a za interijer hotela Lissoni Architettura iz Milana s kojima je Adris realizirao i gradnju Grand Park hotela u Rovinju.

Pogledajte ovdje kako će izgledati novi hotel na splitskoj zapadnoj obali.

Copy link
Powered by Social Snap