Pretraga

Završena hrvatska tržnica s najljepšim pogledom, ali ‘pala’ na tehničkom pregledu

A- A+

Radovi na rekonstrukciji Tržnice Gruž završeni su nakon čega je posljednjeg dana veljače izvršen tehnički pregled objekta koji prethodi ishođenju uporabne dozvole te početku rada. No, kako neki zahtjevni nisu ispunjeni, trenutno se radi korekcija projektne dokumentacije. Obišli smo ovu novu tržnicu s vjerojatno najljepšim pogledom u Hrvatskoj.

Tržnica Gruž Dubrovnik

Tržnica Gruž Dubrovnik | foto: Ana Kanazir

Službenici nadležnog Upravnog odjela za izdavanje i provedbu dokumenata prostornog uređenja i gradnje utvrdili su kako su svi preduvjeti za izdavanje uporabne dozvole za novu tržnicu na Gružu ispunjeni osim požarstva, izvještava Grad Dubrovnik.

Izdvojeni članak

Biskupski dvor u Dubrovniku bit će transformiran u 2 milijuna eura vrijedan dječji vrtić

Sukladno uputama požarnog inspektora potrebno je izraditi  manje korekcije projektne dokumentacije. Nakon što isto bude izvršeno te nakon dobivanja pozitivnog očitovanja požarnog inspektora placa u Gružu može započeti s radom.

Dubrovčani ovu vijest nisu dobro dočekali s obzirom na to da su radovi već probili zadane rokove. Kažu, ova je gradska investicija u vrijednosti od 2,455 milijuna eura, čija realizacija uvelike ometa dubrovačku svakodnevicu, trebala biti bolje nazirana.

Tržnica Gruž Dubrovnik vizualizacija

Tržnica Gruž Dubrovnik vizualizacija | foto: Grad Dubrovnik

Tržnica Gruž Dubrovnik vizualizacija

Tržnica Gruž Dubrovnik vizualizacija | foto: Grad Dubrovnik

Obišli smo novu tržnicu na Gružu koja izgleda spremno za otvorenje. Rekonstrukcija tržnice obuhvatila je sav prostor osim nedavno obnovljene ribarnice. Obnovljeni su poslovni prostori uz istočni zid, te je rekonstruiran zid ljetnikovca Paladina Gundulića u skladu sa zahtjevima i uputama Konzervatorskog odjela u Dubrovniku. Prema naputku konzervatora prethodno je uklonjena i zgrada postojećeg ugostiteljskog objekta.

Na samoj tržnici u potpunosti je zamijenjena podna površina, što se uključilo i zamjenu svih podzemnih instalacija, a prostor je natkriven velikim zaokretnim tendama. Tržnica je već opremljena i pokretnim prodajnim stolovima, te dodatnom pratećom opremom.

Tržnica Gruž Dubrovnik

Tržnica Gruž Dubrovnik | foto: Ana Kanazir

Zanimljivo je da ovaj projekt kada bude u funkciji predstavlja polivalentni prostor. Naime u poslijepodnevnim satima, nakon zatvaranja tržnice, predviđeno je da kao preuzima funkciju trga i terase za ugostiteljske objekte.

Traži se izvođač radova 13,7 milijuna eura vrijednog projekta u Dubrovniku, doznajte ovdje detalje.

Copy link
Powered by Social Snap