Pretraga

Bizaran hotel na otvorenom, uz buku i promet: Biste li ovdje proveli noć?

A- A+

Kada bismo morali izdvojiti jednu stvar koja je najbitnija kod hotela, bio to najskuplji resort ili najjeftiniji motel, onda bi to svakako bio privatan prostor za spavanje. Na kraju krajeva, bitno vam je samo da imate neko mjesto gdje možete leći u krevet i odmoriti. No, što kada bismo vam rekli da postoji hotel na otvorenom?

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Null Stern Hotel (@nullstern_theonlystarisyou)

Upravo je noćenje u hotelu bez zidova ono što se nudi u Švicarskoj. Braća Frank i Patrik Riklin, koji su se udružili s hotelijerom Danielom Charbonnierom, su napravili umjetničku instalaciju ‘Null Stern Hotel’, koja posjetiteljima nudi zanimljivo iskustvo spavanja pod zvijezdama, uz buku, promet i miris benzina, piše Architectural Digest.

Ideja iza ovog performansa je ta da si trenutno ne možemo priuštiti luksuz spavanja, uz sve što se događa. Zato se ovaj ‘hotel’ nalazi između pumpne stanice i vrlo prometnog raskrižja. Ideja je ta da ne možete zaspati preko noći, kako biste imali vremena za razmišljati o aktualnim društvenim, ekonomskim i pitanjima.

Inače, ovo nije prva ovakva instalacija. Već 2008. godine su pokrenuli brend ‘Null Stern Hotel’. Prva tri suitea su bila smještena u Alpama, a izgledala su tako da je veliki bračni krevet bio postavljen na platformi, uz dva noćna ormarića. U pitanju je idilično iskustvo, koje se zapravo itekako razlikuje od najnovijeg performansa.

Izdvojeni članak

Svemirski turizam nam je bliže no ikada? Gradi se prvi hotel u svemiru

Uznemirujuće, ali i fascinantno

Novi suite se također nalazi u Švicarskoj, ali u Valaisu. Instalacija je istovremeno uznemirujuća, ali i fascinantna. Jednostavno, potiče sve goste na razmišljanje o tome što je zapravo ljepota, što je komfor, što je sigurnost. Htjeli su prikazati istovremeno sve ljepote ovoga svijeta, ali i realnost s kojom se jednostavno moramo suočiti.

Ono što je posebno zanimljivo jest to što je usluga na razini. Na raspolaganju vam je butler koji se brine o vama i tu je da vam pruža osjećaj sigurnosti kroz cijelu noć. Na kraju krajeva, glavni moto cijelog projekta je ‘jedina zvijezda ste vi’.

Noć u ovom ‘hotelu’ koštat će vas 325 švicarskih franaka, što je preračunato u kune oko 2.445 kn. Iako je to nešto skuplje noćenje, trenutno se na listi čekanja nalazi više od šest tisuća gostiju, koji jedva čekaju svoju priliku za noćenje u ovom, u najmanju ruku, ne-tradicionalnom hotelu.

Copy link
Powered by Social Snap