Pretraga

Država gradi šest zgrada sa 114 stanova, investicija ‘teška’ 13,6 milijuna eura

A- A+

Ugovorena je gradnja šest višestambenih zgrada sa ukupno 114 stanova u Capraškoj ulici u Sisku. Riječ je o prvih šest od 36 zgrada koje će se temeljem Odluke Vlade graditi na području Sisačko-moslavačke županije temeljem Zakona o obnovi zgrada oštećenih potresom. Radove će izvoditi zajednica ponuditelja tvrtki Lavčević inženjering i ZP Lavčević.

nove zgrade Sisak

nove zgrade Sisak | foto: Ministrastvo graditeljstva

Ukupna vrijednost izgradnje 6 novih višestambenih zgrada koje u Sisku gradi država iznosi 13,6 milijuna eura. Financiranje je osigurano iz državnog proračuna. Pravo na smještaj u te stanove imati će vlasnici oštećenih nekretnina do obnove njihovih vlastitih nekretnina, a kasnije će se koristiti za smještaj deficitarnih kadrova te obitelji u potrebi.

Izdvojeni članak

Planira se početak izgradnje posljednje dionice autoputa Zagreb-Sisak, koštat će oko 280 mil. kuna

Od ukupno 36 zgrada koje će se graditi na području Sisačko-moslavačke županije, njih 20 planira se graditi u Sisku, 8 u Petrinji, 2 u Topuskom, te po jedna zgrada u Glini, Lekeniku, Kutini, Jasenovcu, Sunji te Hrvatskoj Kostajnici. Riječ je o tipskim zgradama s po 13 stanova (3 zgrade) odnosno 19 stanova (33 zgrade).

nove zgrade Sisak

nove zgrade Sisak | foto: Ministarstvo graditeljstva

Dodatno, do kraja siječnja uz ovih šest zgrada trebala započeti i gradnja zgrade u Ulici A.G Matoš u Sisku, dok su u postupku nabave izvođača radova još dvije zgrade u Petrinjskoj ulici u Sisku te po jedna zgrada u Hrvatskoj Kostajnici, Jasenovcu, Kutini i Sunji.

Dodajmo i kako su na području grada Siska od potresa oštećene 152 zgrade. Kroz mjeru financiranja najma na području grada Siska u zamjenskom smještaju trenutno je zbrinuto 179 obitelji odnosno 520 osoba. Završena je obnova na 1.469 privatnih zgrada i kuća dok ih je 198 u postupku obnove.

nove zgrade Sisak

nove zgrade Sisak | foto: Ministarstvo graditeljstva

nove zgrade Sisak

nove zgrade Sisak | foto: Ministarstvo graditeljstva

Pogledjate ovdje koja će gradilišta u Hrvatskoj obilježiti 2024. godinu.

Copy link
Powered by Social Snap