Pretraga

[FOTO] Mijenja se izgled Pariza: Pogledajte kako izgledaju novi neboderi u istočnom dijelu grada

A- A+

Francuski studio Ateliers Jean Nouvel dizajnirao je par novih nebodera, Tours Duo, visokih 180 i 125 metara kako bi ‘stvorio karakter’ istočnog Pariza. Neboderi sveukupno imaju površinu od čak 97.000 četvornih metara uredskog prostora, a našlo se mjesta i za hotel sa 139 soba.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Ateliers Jean Nouvel (@ateliersjeannouvel)

Neboderi su dizajnirani kako bi postali novi zaštitni znak istočnog dijela Pariza, a sa zanimljivim izgledom bi to svakako mogli biti. Osim što se jako pazilo na njihov vanjski izgled, ljepota ipak dolazi iznutra – interijer soba spomenutog hotela je dizajnirao francuski dizajner Philippe Starck, piše Dezeen.

– Istočni Pariz polako dolazi u fokus, izgrađuje se i poprima oblik, dovršavajući i modificirajući nedovršeni kontekst. Ovaj projekt je o izgradnji njegovog vrha, njegove kulminacijske točke za početak stoljeća. Također se radi o stvaranju karaktera, jedinstvenosti koja je u vezi sa stvarnošću mjesta, koja otkriva njegovu posebnu ljepotu, koja se oslanja na tu ljepotu kako bi ojačala privlačnost mjesta, rekao je Jean Nouvel.

Nouvel je nebodere usmjerio tako da budu vidljiviji s rijeke Seine, Périphériquea, ali i nekoliko gradskih znamenitosti. Posebno je istaknuo činjenicu da u ovom dijelu grada nema nikakvih znamenitosti iz perspektive Avenue de France.

Izdvojeni članak

Najviši neboder u Hrvatskoj građen ilegalno, Split odbio Rješenje o izmjeni građevinske dozvole

– Mali nagib mogao bi lako učiniti da tornjevi dođu u vidokrug, a istovremeno bi nam omogućio da igramo igru ​​s odrazima krajolika željeznice na južnom pročelju, koji bi bio vrlo vidljiv s kružnog bulevara i bulevara du Général Jean Simon, rekao je Jean Nouvel.

Sa 180 metara visine, Tour Duo 1 bio bi drugi najviši neboder u Parizu, odmah iza Tour Montparnasse. Zgrada od 39 katova sadrži urede na gornjim razinama s dvoranom i trgovinama u prizemlju. Prostor za sastanke postavljen je na vrhu tornja. Susjedni toranj od 29 katova sadrži uredski prostor zajedno s hotelom na gornjim katovima. Na vrhu se nalaze restoran i bar koji imaju terasu s pogledom na Pariz. Gornje razine obaju nebodera okrenute su, s nagnutom nadstrešnicom postavljenom na niži toranj kako bi im se dao ‘izražajan’ oblik.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Ateliers Jean Nouvel (@ateliersjeannouvel)

Ova dva nova nebodera samo su dio niza nebodera koji se grade u Parizu, uključujući neboder Hekla tvrtke Ateliers Jean Nouvel u četvrti La Defense u gradu. Herzog & de Meuron nedavno je najavio da je planiran početak izgradnje na planu Tour Triangle, dok se najviša zgrada u gradu, Tour Montparnasse, trenutno obnavlja.

Copy link
Powered by Social Snap