Pretraga

Grad od 39 katova: Kompleks s 20 tisuća stanovnika nudi trgovine, bazene i kafiće

A- A+

Ovo je pravi mali grad. Stambeni kompleks Regent International s 20 tisuća stanovnika ima sve sadržaje i pogodnosti koje su potrebne za život. Stoga ljudi, ako ne žele, ne moraju uopće izlaziti iz njega. Zgrada ima 260 kvadratnih metara, visoka je 206 metara i ima 39 katova. Nalazi se u Qianjiang Century Cityju u Kini. Prvotno zamišljena kao luksuzni hotel, projektirala ju je kineska arhitektica Alicia Loo. Cijena mjesečnog najma stana u ovoj zgradi ide do više od 500 eura.

Stambeni kompleks Regent International u Kini

Stambeni kompleks Regent International u Kini | Foto: screenshot MetaRoid/YouTube

Poslovna četvrt Hangzhoua u Qianjiang Century Cityju, skriva jednu od najvećih zgrada u Kini. U njoj živi oko 20 tisuća ljudi, a kompleks je dizajniran da u njega stane još njih deset tisuća. Kompleks Regent International svojim stanovnicima nudi brojne sadržaje poput restorana, brijačnica, salona za manikuru, supermarketa, bazena i kafića.

Zgrada je zbog svoje enormne veličine i mnogobrojnih sadržaja koji ljudima omogućuju da nikada ne moraju izlaziti iz nje, postala viralni hit na društvenim mrežama. Ima 39 katova, visoka je 206 metara te se proteže na 260 kvadratnih metara.

@herbs2help #china #hangzhou #crazy #apartment #building #fyp #foryoupage #fypage #architecture #design #luxury #interior #apartemen #apartments #apartmentliving ♬ ceilings – Sped Up Version – Lizzy McAlpine

Autorica ovog projekta je kineska arhitektica Alicia Loo. Poznata je po izgradnji Singapore Sands Hotela sa sedam zvijezdica. Regent International u početku je zamišljen kao luksuzni hotel sa šest zvjezdica.

Izdvojeni članak

Spektakularan stambeni kompleks čiji će izgled brojne podsjetiti na blokove popularne društvene igre

No, umjesto da bude hotel, pretvoren je u stambeni kompleks. Ukoliko u Regent Internationalu želite iznajmiti stan bez prozora, morat ćete izdvojiti oko 195 eura mjesečno, a za one veće stanove s balkonima oko 520 eura mjesečno.

Znate li za koliko je stanovnika dizajniran i gdje se nalazi rajski stambeni kompleks? Možete to saznati ovdje.

Copy link
Powered by Social Snap