Pretraga

Nakon potresa svi bježe iz centra Zagreba: Koji je po vama kvart idealan izbor za život?

A- A+

Nakon zagrebačkog potresa navike građana poprilično su se promijenile. Centar grada preko noći je prestao biti tražen, a interes građana se usmjerio prema rubnim dijelovima grada, ali i onima kvartovima gdje prevladavaju zgrade građene nakon 70-ih godina prošlog stoljeća.

Foto: Pixabay

Neki zagrebački kvartovi preko noći su dosegli cijenu od 3.ooo eura po metru kvadratnom, dok se drugi bore s drastičnim padom cijena na što utječe niz faktora. Osim potresa, bitnu ulogu igraju blizina doma zdravlja, količina zelenih površina, povezanost s drugim dijelovima grada.

Ako gledamo situaciju u proteklih nekoliko godina mlade su se obitelji često odlučivale za kupnju stana u kvartovima koji su okruženi zelenilom poput Trešnjevke, Maksimira te Novog Zagreba, a izrazito su bile tražene nekretnine i na Jarunu te na Vrbanima.

Je li se situacija u protekle dvije godine, uzrokovana koronavirusom i potresima, promijenila pokušat ćemo saznati zahvaljujući vama. Stoga vas pitamo, koji zagrebački kvart je najbolji izbor za život?

Koji je zagrebački kvart najbolji za život?

 

 

Copy link
Powered by Social Snap