Pretraga

Nijemci na Jadranu obnavljaju hotel star 119 godina, novi vlasnik pun entuzijazma

A- A+

U Bakru, gradu smještenom u Primorsko-goranskoj županiji, kreće obnova hotela koji je začetkom 2022. ušao u svoju 119-u godinu. Skele su postavljene, objekt je kupljen još prošle godine, a za obnovu je izdvojeno 6,4 milijuna kuna. Novac ulažu Nijemci Siegfried i Susanne Greve, koji iza sebe već imaju hotel kapaciteta 100 soba.

Hotel Jadran u Bakru | foto: Turistička zajednica Grada Bakra

Hotel Jadran otvoren 1903. godine ima površinu od 603 kvadrata uz dvorište od 200 i parkiralište od 640 četvornih metara. Bit će to smještajni objekt s 34 dvokrevetne sobe uz restoran koji je spreman zaprimiti 100 gostiju. Jadran će raditi tijekom cijele godine, a najavljuje se zaposlenje za petnaestak ljudi. Radovi bi trebali trajati do rujna, a dovršetkom istih obnovit će se krov, fasada i unutrašnjost hotela, prenosi Novi list.

– Kako smo i najavljivali, u samom središtu Bakra u ovom mandatu pokrećemo najveći investicijski ciklus do sada. Započeli smo s uređenjem parka Banj, igralištem Nogometnog kluba Borac, palačom Marochini, obnovom obale i izgradnjom pontonske šetnice. Ovaj niz bit će nastavljen još brojnim projektima kojima mijenjamo vizuru grada. Možda sasvim slučajno, no svakako simbolično, kao dodatni vjetar u leđa sastanak s njemačkim investitorom i novim vlasnikom bakarskog hotela održali smo u mom uredu upravo na dan potpisivanja ugovora za izgradnju kapitalnog projekta novog kanalizacijskog sustava i uređaja za pročišćavanje te vodovoda u Bakru, i to upravo zadnjeg dana u protekloj godini. Njegove riječi i najava da planira završetak radova i otvaranje hotela najkasnije u rujnu iskreno su me obradovale, izjavio je gradonačelnik Bakra Tomislav Klarić za Novi list.

Izdvojeni članak

Velika turistička kompanija ulaže 44,3 milijuna eura u rekonstrukciju svojih hotela na Jadranu

Hotel Jadran nekad je imao dvije zvjezdice, a sada?

Zatvoren je u studenom 2015. godine zbog neadekvatnih uvjeta, a prije tog zatvaranja, Jadran je bio manji hotel sa 60 kreveta kategoriziran sa samo dvije zvjezdice. Prizemlje hotela udaljenog samo dva metra od mora, staro je 139 godina. Tamo su mladi od 1883. do preseljenja 1903. godine, pohađali Nautičku školu Bakar

– Prema planovima investitora, hotel će imati četiri zvjezdice, planirano je pet, no zbog nemogućnosti izgradnje planiranog bazena ostalo se na četiri. Da su njegove riječi i planovi bili iskreni, dokazuje građevinska skela koja se upravo postavlja oko čitavog objekta, kaže gradonačelnik Klarić za Novi list.

Copy link
Powered by Social Snap