Pretraga

Nova višestambena zgrada u Vukovaru postala je dom za 21 obitelj: Ključeve je korisnicima uručio gradonačelnik Penava

A- A+

U Vukovaru je završena izgradnja još jedne stambene zgrade, a u  nju je u petak, 29. travnja, uselila 21 obitelj  iz najranjivijih kategorija povratnika i izbjeglica. Ključeve je korisnicima predao sam gradonačelnik.

Nova višestambena zgrada u Vukovaru | Grad Vukovar

Ova nova višestambena zgrada se nalazi u gradskoj četvrti Sajmište, a u petak je upriličeno svečano useljenje korisnika koje se provodi u sklopu Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja.

Inače, ukupna vrijednost projekta je 1.262.436,00 eura, a financiran je donatorskim sredstvima iz Fonda Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja Razvojne banke Vijeća Europe u visini od 68 posto te uz nacionalno sufinanciranje u visini od 32 posto ukupne vrijednosti projekta.

Tako je ovim projektom osigurano trajno stambeno zbrinjavanje za 21 obitelj iz najranjivijih kategorija povratnika i izbjeglica, a ključeve korisnicima nove  zgrade u Vukovaru, između ostalih je uručio i gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava.

Izdvojeni članak

Vukovar ulaže u energetsku učinkovitost: Solarni paneli i nova LED rasvjeta

Pročelnica Ureda gradonačelnika Ivana Mujkić, objasnila je kako se ovom vrstom stambenog zbrinjavanja nastoji unaprijediti standard života u Vukovaru.

– Grad Vukovar i stambenim zbrinjavanjem stručnih kadrova jača kapacitete Vukovara i osigurava stručnost u područjima deficitarnih zanimanja. U nešto više od tri godine, ovim modelom osigurali smo uvjete za bolji život za čak 59 stručnih osoba koje zajedno sa svojim obiteljima doprinose kvalitetnijem životu Vukovara, ali i poboljšanju njegove demografske slike, rekla je Mujkić.

Gradonačelnik Ivan Penava je istaknuo kako je cilj ovog i sličnih projekata, mladim ljudima osigurati sigurne i ugodne uvjete za život i rad u Vukovaru.

Copy link
Powered by Social Snap