Pretraga

Održano otvaranje ponuda za zakup državnih poslovnih prostora: Najviša cijena za prostor u Zagrebu

A- A+

Na natječaju za zakup poslovnih prostora u vlasništvu države pristiglo je ukupno 59 ponuda, a uspješnost natječaja iznosi 70 posto te je predviđeno sklapanje 18 ugovora o zakupu. Najviša postignuta cijena je za poslovni prostor u Zagrebu, 495 kn/m2.

Otvaranje ponuda za natječaj državnih nekretnina 5/22, foto: Državne nekretnine

U petak, 28. listopada 2022. godine, u Ministarstvu državne imovine, održano je javno otvaranje ponuda za zakup poslovnih prostora raspisanih javnim natječajem 5/22. Prema preliminarnim rezultatima, u Zagrebu je najviše ponuda pristiglo za dva manja lokala u središtu grada s početnom zakupninom od 108 kn/m2. Za poslovni prostor u Radićevoj 11 nedaleko Trga bana Josipa Jelačića konkuriralo je 10 ponuditelja, a postignuta je cijena od 423 kn/m2 odnosno gotovo četiri puta veća od početne.

Drugi poslovni prostor po broju pristiglih ponuda nalazi se u zgradi na uglu Gundulićeve i Varšavske, a najbolji od osam ponuditelja također je ponudio četverostruko veći iznos zakupnine od početne odnosno 495 kn/m2.

Nakon što na prethodnim natječajima za poslovne prostore u Osijeku nije bilo većeg interesa, za poslovni prostor na Trgu Ante Starčevića pristiglo je šest ponuda, a postignuta je zakupnina od 353 kn/m2, čak šest puta veća od početne. Pristigle su ponude i za prostore u Metkoviću, Rijeci, Puli i Varaždinu.

Izdvojeni članak

Raspisan još jedan javni natječaj: Državne nekretnine daju u zakup 25 poslovnih prostora

Za nekoliko prostora nije uopće došlo ponuda: u Zagrebu u Domobranskoj 13, Krajiškoj 1A, Zvonimirovoj 24, Ogrizovićevoj 47, Ozaljskoj 51 i Petrovoj 2B i u Rijeci na adresi Stube Marka Remsa 14B. Za te prostore će nakon objave službenih rezultata biti moguće iskazati neobvezujući interes za zakup.

Službeni rezultati provedenog natječaja i zapisnik s otvaranja ponuda bit će ovdje objavljeni do kraja sljedećeg tjedna, a ponuditelji će biti obaviješteni i putem pošte ili elektroničke pošte na adrese koje su naveli u dostavljenoj ponudi.

Copy link
Powered by Social Snap