Pretraga

Prestižna zgrada niče u Zagrebu: Početna cijena kvadrata iznosi skoro pet tisuća eura, a većina stanova već je prodana

A- A+

Stambena novogradnja u Zagrebu ne gubi na svojoj popularnosti, a to potvrđuju i podatci s tržišta. Stanovi u novim zgradama brzo se prodaju i to često neovisno o cijeni kvadrata. Nova i luksuzna zgrada, koja se trenutno gradi u Zagrebu, skoro pa je rasprodana, a iza projekta gradnje stoji poznati hrvatski poduzetnik.

Novogradnja, ilustracija | foto: Unsplash

U Zagrebu će uskoro biti izgrađena jedna od najluksuznijih zgrada u gradu.

Hrvatski poduzetnik Marko Rubelj pokrenuo je projekt izgradnje posebne stambene nekretnine. Riječ je o zgradi za koju se smatra da će biti jedna od najluksuznijih u Zagrebu, a većina stanova već je prodana i to poznatim ličnostima među kojima su se našli poduzetnici i sportaši.

Rubelj, koji je u Zagrebu diplomirao elektrotehniku, već se duže vrijeme bavi pitanjem nekretnina u Sjedinjenim Američkim Državama, o čemu je izdao knjigu koja je 2016. godine postala bestseller.

Luksuzna novogradnja

Svoju poslovnu politiku Rubelj je odlučio prenijeti i u Zagreb u kojem trenutno sudjeluje u projektu izgradnje luksuzne novogradnje u samom centru grada u Kukuljevićevoj ulici. Na vizuru zgrade utjecao je, kako navodi Poslovni.hr, njegov američki mindset pa je ona temeljena na staklenim stijenkama koje interijer povezuju s eksterijerom, dok su stubište i liftovi također građeni u velikim gabaritima.

Izdvojeni članak

Stanari jednog od najelitnijih nebodera na svijetu zbrajaju milijunske štete

Investicija je vrijedna 12 milijuna eura, a to će itekako biti vidljivo i u završnim detaljima svakog prostora. Naime, investitor planira korištenje dizajnerskih detalja, ali i posebnih sigurnosnih zahvata poput potresnog opterećenja. Potvrdio je to i statičar Berislav Medić prema čijim navodima zgrada ima veliku potresnu otpornost inače propisanu za zgrade velike važnosti, poput škola.

Gradnja je započela krajem 2020. godine, a planirani završetak je u listopadu 2022. godine. Početna cijena kvadrata stana iznosi od 4700 do 5900 eura ovisno o katnosti, a do sada je prodano više od 30 stanova.

Copy link
Powered by Social Snap