Pretraga

Rusi sve više kupuju nekretnine u Beogradu: Cijene idu i preko 200 tisuća eura

A- A+

Nakon što je počeo rat u Ukrajini, broj Rusa koji dolaze u Beograd u kontinuiranom je porastu. U početku su samo iznajmljivali luksuzne nekretnine, a sad su ih počeli i kupovati. U najboljim kvartovima glavnog grada Srbije, izdvajaju i više od 200 tisuća eura za stanove.

Beograd | Foto: Unsplash

Kako ističe ekonomist i izvršni direktor agencije za nekretnine City Expert, Miloš Mitić, Beograd je jedan od balkanskih gradova koji je oduvijek bio ‘interesantan’ stranim državaljanima koji žele kupiti nekretninu u inozemstvu, piše Nova.rs.

– S daljnjim razvojem grada i tržišta i dolaskom stranih firmi, ta potražnja stranih državljana ima jasnu tendenciju rasta. Trenutno se u okviru te potražnje posebno ističu ruski državljani, koji su nakon ogromne potražnje za iznajmljivanjem stanova u Beogradu i Novom Sadu, sada ih počeli kupovati. Potražnja ruskih državljana je krenula tokom svibnja i nakon toga se sve više podizala, da bi ovih mjeseci doživjela vrhunac, rekao je Miloš Mitić.

Prije samo tri mjeseca, agenti za nekretnine procjenjivali su da 95 posto Rusa koji su došli u Beograd žele iznajmiti stanove, ali se situacija promijenila i sada je sve više njih zainteresirano za kupnju.

Izdvojeni članak

Hrvatska tek dvadeseta po rastu cijena nekretnina u Europskoj uniji, susjedna zemlja druga

Rusi pokazuju najveći interes za manje nekretnine, ali ima i onih koji žele velike i luksuzne. Svi uglavnom plaćaju gotovinom.

– Jedna posebna grupa ruskih državljana traži skupe stanove u velikim kompleksima, gdje imaju sve – parking, garažu, teretanu… I to su uglavnom stanovi s cijenom od preko 200.000 eura. Trenutno Rusi imaju najveći udio među strancima koji kupuju stanove, kaže Mitić.

Copy link
Powered by Social Snap